18.8.17

Πεντάστερα ξενοδοχεία εμφάνισαν μηδενική δήλωση ΦΠΑ τον Ιούλιο...

Πεντάστερα ξενοδοχεία εμφάνισαν μηδενική δήλωση ΦΠΑ τον Ιούλιο«Σαφάρι» ελέγχων έχει ξεκινήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στα ξενοδοχεία της χώρας επικεντρώνοντας τις έρευνες σε...
εκείνα των τεσσάρων και πέντε αστέρων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» από τους μέχρι στιγμής ελέγχους διαπιστώθηκε ότι δυο τουριστικές μονάδες, η μια στην Ανατολική Αττική και η άλλη στη Σαντορίνη όπου εμφάνισαν μηδενική δήλωση ΦΠΑ τον Ιούλιο παρά το γεγονός ότι σε αυτές είχε προηγηθεί προληπτικός έλεγχος.

Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι δυο από τις συνολικά επτά περιπτώσεις φοροδιαφυγής που έπεσαν στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε 712 τουριστικές μονάδες.

Παραβάσεις διαπιστώθηκαν και σε ξενοδοχεία της Ρόδου, της Κέρκυρας και της Ηλείας, όπου η απόκλιση που διαπιστώθηκε μεταξύ του εκτιμώμενου και του δηλωθέντος τζίρου ήταν άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Ακραία χαρακτηρίστηκε από την ΑΑΔΕ και η περίπτωση ξενοδοχείου στη Χαλκιδική, η οποία εμφανίζει μεγάλες αποκλίσεις δηλωθέντων και διαπιστωθέντων εσόδων.

Στοιχείο για τους ελεγκτές αποτέλεσαν οι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ που υπέβαλλαν οι 712 επιχειρήσεις στις 31 Ιουλίου και έτσι προχώρησαν στην σύγκριση στοιχείων. Οι ίδιοι μάλιστα προσποιήθηκαν ακόμη και τους πελάτες για να συγκεντρώσουν στοιχεία για τα τουριστικά καταλύματα.

Σήμερα η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ

Την ίδια ώρα ξεκινά από σήμερα και μέχρι τις 31 Αυγούστου η ανάρτηση, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, των εκκαθαριστικών του φόρου ακινήτων για 7,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν 3,2 δις. ευρώ.

Η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται έως τις 29 Σεπτεμβρίου και οι υπόλοιπες στο τέλος κάθε μήνα, με την τελευταία να καταβάλλεται στις 31 Ιανουαρίου 2018.

Αλλαγές στον φετινό ΕΝΦΙΑ δεν υπάρχουν ενώ οι προγραμματισμένες μεταβολές θα γίνουν τον Δεκέμβριο του 2017 με βάση το αναθεωρημένο μνημόνιο...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: