3.8.17

Πώς ο Κυριάκος μου έκοψε το γέλιο...

Η Ελλάδα πρέπει, και θα γίνει ΞΑΝΑ, η χώρα της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών. Έτσι έκλεισε την παρέμβασή του στο νομοσχέδιο για την Παιδεία χτες ο αρχηγός της ΝΔ.

Αφού για...
άλλη μια φορά έδωσε την γνωστή παράσταση του… δάγκα του πολλά βαρύ, που όχι μόνο δαγκώνει τον αυταρχισμό, τον ευτελισμό, και τα λοιπά της κυβέρνησης - αυτή τη φορά πήρε η μπάλα και τον Βούτση-, αλλά και προαναγγέλλει μεγάλες μπουκιές στο μέλλον. Όπως η κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου. Ή η εξεταστική για το 15, που θα γίνει όταν... Και θα τον κάνει τον Τσίπρα μια χαψιά, με τη συνδρομή του Βαρουφάκη, που για χιλιοστή φορά τον επικαλέστηκε ως μάρτυρα κατηγορίας.

Ξέρω ότι δεν είναι πολιτικά ορθό, αλλά όταν ο Μητσοτάκης δείχνει τα δόντια του παριστάνοντας τον δάγκα, παίρνει ύφος δάγκα, μιλάει σαν δάγκας, και το πιστεύει ότι είναι δάγκας, παθαίνω μια απολίτικη κρίση νευρικού γέλιου. Κάποτε θύμωνα με το δάγκα στυλ, αλλά τελικά - η επανάληψη, βλέπετε - έφτασα να το βρίσκω σχεδόν διασκεδαστικό. Βλέπω και ξαναβλέπω τα σχετικά βίντεο, που κατά τη γνώμη μου, αν προσθέσεις σ’ αυτά λίγο από το άγριο της Βούλτεψη και το τευτονικό του Άδωνι, μπορείς που λέει ο λόγος να τα θεωρήσεις και ανταγωνιστικά με τους Monty Python. Διότι είναι το όλον κάπως έφιππο, αλλά χωρίς ίππους, αν με εννοείτε.

Τέλος πάντων, με τον Κυριάκο άλλος τσατίζεται, κι άλλος δροσίζεται. Λογικό και πλουραλιστικό. Αλλά, η Ελλάδα θα γίνει ξανά χώρα της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών; Ξανά; Όπως ήταν πριν δηλαδή; Όταν η Δεξιά του γελούσε κι έδερνε; Όταν είχαν τη μισή χώρα φακελωμένη; Όταν διόριζαν τους δικούς τους και τους «άλλους» δεν τους άφηναν να περάσουν ούτε έξω από δημόσια υπηρεσία; Όταν για να πάρεις άδεια παγοπώλη έπρεπε να σου δώσει ο χωροφύλακας πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων; Όταν δολοφονούσαν την Βασιλακοπούλου, τον Κουμή, την Κανελλοπούλου, τον Τεμπονέρα, και τους λοιπούς απείθαρχους; Όταν οι ζαρντινιέρες σακάτευαν φοιτητές;

Το ομολογώ, ότι με επανέφερε στην πολιτική ορθότητα με κείνο το ξανά. Ανατρίχιασα. Τέρμα τα γέλια. Παιδιά σοβαρευτείτε. Γιατί, γελοίους του είδους του, τους έχει πληρώσει η Ελλάδα πολύ ακριβά, για να τους επιτρέψουμε να της φορέσουν ΞΑΝΑ χαλινάρι…

Θανάσης Καρτερός

Δεν υπάρχουν σχόλια: