4.8.17

Συνωστισμός στην πλατφόρμα του «εξωδικαστικού»...

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό συμβιβασμόΧιλιάδες επισκέψεις δέχτηκε από την πρώτη στιγμή που «ανέβηκε» χθες το πρωί στο δίκτυο η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τον...
εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Από τους 40.000 που μπήκαν κατά τη χθεσινή μέρα στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (πρωτοφανές νούμερο επισκέψεων που οδήγησε στο να ανοίξει σύνδεσμος και στο www.gsis.gr), οι 6.000 συνδέθηκαν με την πλατφόρμα του εξωδικαστικού μέσω κωδικών Taxis και ξεκίνησαν τις διαδικασίες υποβολής αίτησης για τη ρύθμιση των χρεών τους.

Εξ αυτών περίπου 2.300 άτομα προχώρησαν στο πρώτο βήμα (επιβεβαίωση στοιχείων), ενώ από το δεύτερο βήμα, που είναι το τεστ επιλεξιμότητας, «κόπηκαν» περίπου 300 ενδιαφερόμενοι στους οποίους ζητήθηκε να επανεξετάσουν τα στοιχεία τους και να δοκιμάσουν εκ νέου ώστε να διαπιστωθεί αν πληρούν ή όχι τα κριτήρια.

Υπήρξαν παράλληλα 150 ενδιαφερόμενοι που προχώρησαν στο βήμα 3 της πλατφόρμας και ξεκίνησαν να συμπληρώνουν τα στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους κ.λπ.

Στο πλαίσιο της τελετής ενεργοποίησης της πλατφόρμας ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός μπορεί να αξιοποιηθεί από εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις ώστε να δοθεί ένα τέλος στην υπερχρέωση που προκάλεσε η κρίση, ενώ από την πλευρά του ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης σημείωσε ότι για μια μικρή επιχείρηση η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικές εβδομάδες, ενώ για μια μεγάλη έως και δέκα μήνες...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: