13.8.17

Στα Ανώγια για την επέτειο του ολοκαυτώματος ...

Το μνημείο των τριών ολοκαυτωμάτων των Ανωγείων (1822, 1867, 1944)
...ο Πρ. Παυλόπουλος...
Στην 73η επέτειο του ολοκαυτώματος των Ανωγείων από τους Γερμανούς (13 Αυγούστου 1944) θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος θα ανακηρυχθεί και...
επίτιμος δημότης Ανωγείων.

Ο κ. Παυλόπουλος θα φτάσει στα Ανώγεια στις 10.30 π.μ όπου θα τελεστεί δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου. Στις 11 π.μ θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία “Αρμί” και θα ακολουθήσει εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον φιλόλογο Δημήτρη Σαλούστρο (Ζαϊμης) με τίτλο “Το ποινικό δικαίωμα στο φως”.

Η Μαρίνα Δακανάλη θα τραγουδήσει απόσπασμα από το τραγούδι της Ειρήνης Αναγνωστάκη “Ω! Παναγιά μου Ανωγειανή”.

Στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Ανωγείων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη 1 μ.μ ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επισκεφθεί το Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης όπου θα ξεναγηθεί από την αρχαιολόγο Έφη Σαπουνά-Σακελλαράκη. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να δει αντίγραφα ευρημάτων του Ιδαίου 'Αντρου και ομοιώματα αντικειμένων που έγιναν από κεραμουργούς και πιθαράδες από το χωριό Μαργαρίτες Ρεθύμνης.

Στις 2 μ.μ. θα παρατεθεί επίσημο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στις 9.30 το βράδυ θα δοθεί μουσική παράσταση με ελεύθερη είσοδο στο θέατρο «Νίκος Ξυλούρης» με τίτλο «Μύθοι των Ανωγείων», μια πορεία στην ιστορία των Ανωγείων μέσα από τους Μύθους της «Νεράιδας», του θεριού της Ζώμινθος, του Υάκινθου, της Βοσκοπούλας, του Άη Γιώργη.

Την παράσταση καθοδηγεί ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και συμμετέχουν ο Ψαραντώνης, ο Γιαλάφτης, ο Βασίλης Δραμουντάνης, ο Γιώργης Βρέντζος. ο Δημήτρης Ξυλούρης, ο Γιώργης Ρούλιος, ο Στέφανος και ο Βασίλης Χαιρέτης, η Μαρίνα Δακανάλη και η Αλίκη Ζωγράφου. Αφήγηση: Νίκος Βρέντζος (Μπουργονίκος)

Στο χορό το “μυθικό” συγκρότημα Μαυρόκωστα - Σταυρακάκη και η σχολή χορού Φένιας Χαιρέτη και Παύλου Πωλιουδάκη.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: