23.8.17

Τραγικό τέλος για ερευνήτρια δημοσιογράφο στη Δανία...

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση δολοφονίας της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, η οποία αγνοούνταν στη Δανία από τις 11 Αυγούστου. Το πτώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε ακρωτηριασμένο στο...
λιμάνι της Κοπεγχάγης. Συνελήφθη ο κατασκευαστής ενός ιδιωτικού υποβρυχίου.

Οι Σκανδιναβοί φημίζονται για τις σκοτεινές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες μυστηρίου, αλλά και τα αστυνομικά μυθιστορήματα, όμως τώρα η πραγματικότητα ξεπερνάει και το πιο ευφάνταστο σενάριο.

Η 30χρονη Κιμ Βαλ αγνοούνταν από τις 11 Αυγούστου. Η ρεπόρτερ, η οποία είχε συνεργαστεί με μέσα όπως οι New York Times και ο Guardian, πραγματοποιούσε έρευνα για το ιδιωτικό υποβρύχιο Nautilus και είχε επιβιβαστεί σε αυτό μαζί με τον κατακευαστή και ιδιοκτήτη του, Πέτερ Μάντσεν.

Ο Μάντσεν έχει συλληφθεί και κατηγορείται για φόνο, με τον ίδιο να παραδέχεται στο δικαστήριο ότι η Βαλ σκοτώθηκε στο υποβρύχιο από ατύχημα και να δηλώνει ότι πέταξε το πτώμα της στη θάλασσα, αλλά να αρνείται πως την σκότωσε.

Χθες, οι αρχές ήρθαν αντιμέτωπες με ένα μακάβριο θέαμα, καθώς εντόπισαν στο λιμάνι της Κοπεγχάγης το ακέφαλο σώμα μίας γυναίκας. Από το πτώμα έλειπαν, ακόμη τα χέρια και τα πόδια.

Σήμερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, επιβεβαιώθηκε ότι το πτώμα είναι της άτυχης Σουηδέζας δημοσιογράφου.

«Έχουμε να κάνουμε με έναν ακέφαλο κορμό, με τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι να έχουν κοπεί σκοπίμως», είχε δηλώσει χθες ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γενς Μόλερ.

Ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού υποβρυχίου Nautilus υποστήριξε στο δικαστήριο ότι πέταξε στη θάλασσα το πτώμα της Σουηδέζας δημοσιογράφου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 11 Αυγούστου, ενώ έκανε ρεπορτάζ για την κατασκευή αυτού του σκάφους έξω από την Κοπεγχάγη.

Ο Πέτερ Μάντσεν αρχικά είχε δηλώσει ότι είχε αποβιβάσει τη δημοσιογράφο Κιμ Βαλ στο νησάκι Ρεφσχάλεν της Κοπεγχάγης, το βράδυ της 10ης Αυγούστου. Αφού συνελήφθη από την αστυνομία και κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, παραδέχτηκε τελικά ότι "έγινε ένα ατύχημα στο υποβρύχιο" με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η 30χρονη γυναίκα. Είπε μάλιστα ότι πέταξε το πτώμα στη θάλασσα, στον κόλπο του Κέγκε, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας της Δανίας...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: