8.8.17

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο για το θάνατο της Αρλέτας...

Τη θλίψη τους για την απώλεια της τραγουδοποιού Αρλέτας που έχασε τη μάχη για τη ζωή σήμερα σε ηλικία 72 ετών εκφράζουν οι πρόεδρος της Βουλής και πολιτικά κόμματα.

Ο...
Νίκος Βούτσης έκανε λόγο για μια τραγουδοποιό που «σφράγισε την εποχή της και συγκίνησε πολλές γενιές με τα τραγούδια και την τόσο χαρακτηριστική ερμηνεία της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «η φωνή της ξεχώρισε, όπως ξεχώρισε και το σπάνιο ήθος της, η επιλεκτικότητά της όσον αφορά τις εμφανίσεις της στη σκηνή, αλλά και συνολικά τη δημόσια παρουσία της». Ταυτόχρονα τονίζει αναφερόμενος στη σπουδαία τραγουδοποιό πως «εκείνη που χαρακτηρίστηκε «ελληνίδα Τζόαν Μπαέζ», κέρδισε, μέσα από τη διαδρομή της στο ελληνικό τραγούδι, κάτι πραγματικά σπάνιο, να αγαπηθεί από διαδοχικές γενιές που μεγάλωσαν με τα τραγούδια της και εκτίμησαν την ιδιαίτερη παρουσία της, το ταλέντο αλλά και το ήθος της, τον γνήσιο ρομαντισμό αλλά και το γλυκόπικρο χιούμορ της».

«Η Αρλέτα υπήρξε μια πολύπλευρη καλλιτεχνική προσωπικότητα, συνθέτρια, ερμηνεύτρια, ποιήτρια και ζωγράφος, που σφράγισε με την ευαισθησία, το λυρισμό, αλλά και την ανατρεπτικότητά της το ελληνικό τραγούδι. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους της» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης αποχαιρέτισε τη μεγάλη καλλιτέχνιδα με ένα tweet. «Τραγούδησε για τα παιδιά, τις ελπίδες και τα όνειρά μας. Kι αν έφυγε για τον γύρο του κόσμου, η #Αρλετα θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε ανακοίνωσή της τονίζει πως η Αρλέτα «άφησε το προσωπικό της στίγμα στο ελληνικό τραγούδι. Έφυγε ήρεμα και αθόρυβα όπως και έζησε. Θα την θυμόμαστε»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: