1.8.17

Κουτσούμπας: Το νομοσχέδιο είναι μακριά από τις ανάγκες των φοιτητών...

Κουτσούμπας: Καλός βαθμός για την κυβέρνηση από επιχειρηματικούς ομίλους
ΒΙΝΤΕΟ...
Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, η Ανώτατη Εκπαίδευση, η Παιδεία συνολικότερα, υποτάσσεται στον στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης και των...
άλλων αστικών κομμάτων, για την εξυπηρέτηση, με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα, των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου, υποστήριξε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στην Βουλή επί του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κυβέρνηση έχει αναγορεύσει σε υπέρτατο κριτή της πολιτικής της τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και παίρνει «σίγουρα πολύ καλό βαθμό» αφού τα τελευταία δυόμισι χρόνια φόρτωσε στον λαό δύο επιπλέον μνημόνια, δεκάδες αντιλαϊκούς νόμους, ματωμένα πλεονάσματα και δεσμεύσεις μέχρι το 2060, είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Όσο περισσότερο η κυβέρνηση ταυτίζεται στα στρατηγικά ζητήματα με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τόσο η μεταξύ τους αντιπαράθεση θα αφορά διαχειριστικά ζητήματα, «για τον Ρουβίκωνα, τον Βαρουφάκη, τις εξεταστικές, για το τι έγινε το 2015 και πάει λέγοντας» εκτίμησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ και επισήμανε: «οι αποκαλύψεις και τα πολιτικά θρίλερ με τον Γ. Βαρουφάκη, το μόνο που κάνουν είναι να συντηρούν τον αποπροσανατολιστικό δικομματικό καβγά», τον οποίο, χαρακτήρισε βολικό και για την ΝΔ «για να υπενθυμίζει το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει ο πιο καλός φίλος του κεφαλαίου και του συστήματος, των αγορών» και για τον ΣΥΡΙΖΑ «για να ξαναζεσταίνει το παραμύθι της τάχα σκληρής του διαπραγμάτευσης και της μάχης που έδωσε».

Υπογράμμισε ότι αν αυτές οι αποκαλύψεις δείχνουν κάτι, αυτό είναι «το άθλιο παιχνίδι που παίχτηκε στις πλάτες του ελληνικού λαού, καθώς και το πώς κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ, του συστήματος γενικότερα, άλλων κέντρων, όπως των ΗΠΑ, αξιοποίησαν και τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Βαρουφάκη και τον ψευδεπίγραφο ριζοσπαστισμό τους, για να συνεχίσουν την πολιτική των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων, που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: