10.8.17

Τρόμος στο Παρίσι: Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης εναντίον Γάλλων στρατιωτών...

Eξι ώρες μετά την επίθεση με τη μαύρη ΒΜW εναντίον στρατιωτών που περιπολούσαν στο προάστιο Levallois Perret, του Παρισιού, οι γαλλικές Αρχές συνέλαβαν έναν...
37χρονο οδηγό σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο, 250 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από κάμερες βίντεο-επιτήρησης και οι αρχές δημιούργησαν τεχνητό μποτιλιάρισμα για να παγιδεύσουν τον οδηγό.



Όταν ο άνδρας κατάλαβε ότι οι αστυνομικοί τον είχαν περικυκλώσει, έριξε το αυτοκίνητο του σε ένα περιπολικό τραυματίζοντας ελαφρά έναν αστυνομικό.

Στη συνέχεια έκανε μια κίνηση που κρίθηκε ύποπτη και οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του για να τον εξουδετερώσουν.

Ο δράστης φέρει τραύματα από πέντε σφαίρες και μεταφέρθηκε, σε πολύ σοβαρή κατάσταση, σε νοσοκομείο της πόλης Λιλ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης γεννήθηκε το 1980 και ονομάζεται Αμού Μπ.

 

Είναι Αλγερινός και ήταν κάτοχος άδειας παραμονής στη Γαλλία, ενώ για μεγάλο διάστημα βρισκόταν παράνομα στη χώρα.



Ο 37χρονος δεν ήταν γνωστός στις γαλλικές αρχές και το όνομα του δεν εντοπίστηκε στις λίστες «S» της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που περιλαμβάνει τους ριζοσπαστικοποιήμενους οπαδούς του Ισλαμικού κράτους.

Την έρευνα για να διευκρινιστεί αν ο δράστης της επίθεσης εναντίον των έξι στρατιωτών, είχε συνεργούς και κάτω από ποιες συνθήκες ενήργησε, έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Παρισιού.

Πάντως, οι Αρχές αναζητούν ακόμα ένα άτομο καθώς από τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει προκύπτει πως δεν ήταν ο 37χρονος που έκανε την ενοικίαση του μαύρου Ι.Χ.



Το όχημα που έπεσε το πρωί της Τετάρτης σε στρατιωτική περίπολο τραυμάτισε σοβαρά τρείς στρατιώτες, όμως η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

Το νέο χτύπημα – το έκτο- εναντίον στρατιωτών «ξύπνησε»… μαύρες μνήμες στη Γαλλία, η οποία εξακολουθεί να ζει υπό τον φόβο της τρομοκρατικής απειλής, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: