6.8.17

Το «πρόσωπο» της ΕΕ στο Ισραήλ ζητούσε γενοκτονία Παλαιστινίων...


...και έλεγε τους πρόσφυγες πιθήκους...
Να αποσύρει βίντεο που είχε αναρτήσει στη σελίδα της στο Facebook αναγκάστηκε η αντιπροσωπεία της ΕΕ στο Τελ Αβίβ όταν έγινε γνωστό ότι...
ο ηθοποιός που πρωταγωνιστούσε είναι γνωστός για την υποστήριξή του στη γενοκτονία των Παλαιστινίων.



«Νομίζετε ότι η Ε.Ε. είναι κατά του Ισραήλ;» ρωτά στην αρχή του βίντεο ο Avishai Ivri.
«Θα εκπλαγείτε!».

Στη συνέχεια ο Ivri παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία για το εμπόριο και τον τουρισμό, προκειμένου να πείσει τους Ισραηλινούς θεατές του για το πόσο ωφελεί η Ε.Ε. το Ισραήλ. Με περηφάνια τονίζει ότι η Ε.Ε. είναι και πελάτης της βιομηχανίας όπλων του Ισραήλ, ειδικά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Και καταλήγει: «Η Ε.Ε. είναι ο καλύτερος γείτονας που έχουμε».

Ο Avishai Ivri ήταν ήδη γνωστός ως δημιουργός της «σατιρικής» τηλεοπτικής σειράς Latma, που αντανακλούσε ακροδεξιές και ρατσιστικές απόψεις, απεικονίζοντας, για παράδειγμα, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες από την Αφρική σαν πιθήκους.

Το Νοέμβριο του 2012, κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 174 Παλαιστινίων, ο Ivri υποστήριζε την εφαρμογή ακόμη πιο έντονης βίας.

«Ορίστε μια στρατηγική που δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα: 1000 νεκροί Άραβες για κάθε ένα δικό μας νεκρό. Νομίζω μας χρωστούν 5000 από την προηγούμενη εβδομάδα», έγραφε τότε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Μέσα από την παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ivri χλευάζει τους Παλαιστίνιους (συχνά με υβριστικούς χαρακτηρισμούς), υποστηρίζει την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης με τη βίαιη εκδίωξη των Παλαιστινίων που αντιστέκονται και συστηματικά εκφράζει το φανατισμό του.



Μάλιστα, δεν στοχοποιεί μόνο τους Παλαιστίνιους της κατεχόμενης Γάζας και της Δυτικής Όχθης, αλλά και όσους κατοικούν στο Ισραήλ, προτείνοντας την εφαρμογή ρατσιστικών διακρίσεων, ώστε να μην προσλαμβάνονται σε καμία θέση εργασίας.

Η πρεσβεία της Ε.Ε. στο Τελ Αβίβ δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με τον άνθρωπο που επέλεξε για να την εκπροσωπήσει στο εν λόγω video. Ο σημερινός πρέσβης, γνωστός για τις ακραία φιλοϊσραηλινές απόψεις του, κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει ενισχύσει με κάθε τρόπο τον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστίνιων.

info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: