13.8.17

Καταγγελίες Μουζάλα για τους πρόσφυγες:..


"Η ΕΕ δεν ανοίγει θέσεις για τα ασυνόδευτα παιδιά στην Ελλάδα"...
Την υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα των ασυνόδευτων παιδιών καταγγέλλει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε...
συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα». 
  «Ενώ γίνονται συνέχεια καταγγελίες για τα ασυνόδευτα από ΜΚΟ και άλλους οργανισµούς, ενώ πολλοί εκφράζουν τη συµπάθειά τους στα ασυνόδευτα ανήλικα, την ίδια ώρα υπάρχουν ασυνόδευτα ανήλικα στην Ελλάδα, για τα οποία οι χώρες της ΕΕ δεν ανοίγουν θέσεις για τη µετεγκατάστασή τους» τονίζει συμπληρώνοντας με νόημα ότι «σε ένα ασυνόδευτο παιδί το κριτήριο για τη µετεγκατάσταση είναι ότι είναι παιδί ασυνόδευτο και όχι η εθνικότητά του». 
  Ο υπουργός υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να τσακίσουμε τις εγκληματικές οργανώσεις που κάνουν διακίνηση ανθρώπων». 
Ο κ. Μουζάλας καταλογίζει σε χώρες της Ε.Ε. ότι δεν ανοίγουν θέσεις για τη μετεγκατάσταση ασυνόδευτων παιδιών. Στέκεται επίσης στην ανάγκη δημιουργίας «νόμιμων δρόμων» για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Όπως προσθέτει, θα ήταν «τραγικό λάθος» να κοπούν κονδύλια ή προσωπικό από την Ελλάδα για να δοθούν στην Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: