6.8.17

Στο έλεος του καύσωνα μέχρι την Παρασκευή...

Αποτέλεσμα εικόνας για Στο έλεος του καύσωνα μέχρι την Παρασκευή
41°C σήμερα ο υδράργυρος...
«Καμίνι» αναμένεται να είναι και σήμερα η χώρα. Όπως...
ανέφερε o μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, την Κυριακή το θερμόμετρο θα φτάσει τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει και προειδοποίηση με έκτακτο δελτίο, καθώς αυτή τη φορά οι υψηλές θερμοκρασίες, όπως δείχνουν οι προβλέψεις, θα μας ταλαιπωρήσουν για ημέρες.

Ο καύσωνας του «Εωσφόρου», ήρθε για να… μείνει μέχρι την άλλη Παρασκευή, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Εχθές Σάββατο ο υδράργυρος εκτοξεύτηκε. Την υψηλότερη θερμοκρασία είχε η Κόνιτσα, όπου το θερμόμετρο έδειξε τους 41 βαθμούς Κελσίου. Ακολούθησαν Ζάκυνθος, Αγρίνιο, Πέραμα Αττικής και Θάσος με 40°C, ενώ στους 39 βαθμούς Κελσίου «σκαρφάλωσε» ο υδράργυρος σε Δράμα, Σαλαμίνα και Άργος.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

Σήμερα Κυριακή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα βόρεια ορεινά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, κυρίως στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 38 και κατά τόπους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου. 

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Ηπειρωτικά από 19 έως 39 και κατά τόπους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιουνίου από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 και κατά τόπους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στα Δωδεκάνησα παροδικές τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

πηγη real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: