7.8.17

Τα πάντα όλα, δικά σου, Κατερίνα!...

Τα πάντα όλα, δικά σου, Κατερίνα!
Είναι η «βασίλισσα των αιθέρων», η κορυφαία εν ενεργεία αθλήτρια του άλματος επί κοντώ. Η Κατερίνα Στεφανίδη επιβεβαίωσε...
για άλλη μια φορά την ξεκάθαρη ανωτερότητά της απέναντι στις τις αντιπάλους της και πρόσθεσε στην συλλογή της άλλο ένα χρυσό μετάλλιο. 

Η 27χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέλαβε την πρώτη θέση στο άλμα επί κοντώ του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Λονδίνο με επίδοση 4μ.91εκ., που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά και την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. 

Παράλληλα, με το επίτευγμα αυτό πέρασε στο πάνθεον του ελληνικού αθλητισμού, αφού έγινε η πρώτη Ελληνίδα, η οποία πετυχαίνει το τρεμπλ, δηλαδή να κατέχει ταυτόχρονα και τους τρεις τίτλους στις μεγάλες διοργανώσεις. Πέρυσι είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ. Μάλιστα, έχει στη συλλογή της και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που έγινε τον περασμένο Μάρτιο στο Βελιγράδι. 

Στο παρελθόν, άλλος ένας Έλληνας αθλητής του στίβου και συγκεκριμένα ο Κώστας Κεντέρης έχει πετύχει ανάλογο επίτευγμα, ενώ σε αυτό το κλειστό κλαμπ ανήκουν άλλοι τρεις αθλητές: ο Πύρρος Δήμας στην άρση βαρών και οι Δημοσθένης Ταμπάκος και Λευτέρης Πετρούνιας στην ενόργανη γυμναστική. 

Αναλυτικά: 

Κατερίνα Στεφανίδη (στίβος) 
Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016 
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Άμστερνταμ 2016 
Παγκόσμιο πρωτάθλημα Λονδίνο 2017 


Πύρρος Δήμας (άρση βαρών) 
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Βαρσοβία 1995 
Παγκόσμιο πρωτάθλημα Γκέτεμποργκ 1995 
Ολυμπιακοί Αγώνες Ατλάντα 1996 

Κώστας Κεντέρης (στίβος) 
Ολυμπιακοί Αγώνες Σίδνεϊ 2000 
Παγκόσμιο πρωτάθλημα Έντμοντον 2001 
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μόναχο 2002 

Λευτέρης Πετρούνιας (ενόργανη γυμναστική) 
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μονπελιέ 2015 
Παγκόσμιο πρωτάθλημα Γλασκώβη 2015 
Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016 

Δημοσθένης Ταμπάκος (ενόργανη γυμναστική) 
Παγκόσμιο πρωτάθλημα Αναχέιμ 2003 
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Λουμπλιάνα 2004 
Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: