9.8.17

Ανθρωποκυνηγητό στο Παρίσι...

Παρίσι: Ανθρωποκυνηγητό για τον άγνωστο που πάτησε γκάζι και πάτησε έξι στρατιώτες
Οι πρώτες μαρτυριες.
Καταδίκασε την επίθεση η υπουργός Άμυνας.
Δείτε ΦΩΤΟ...
Όλη η γαλλική αστυνομία αναζητά τον οδηγό της μαύρης BMW που λίγο μετά τις 8 το πρωί τραυμάτισε τους έξι στρατιώτες...


Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στις γαλλικές αρχές είναι το γεγονός ότι όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης «θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα προκειμένου να εξουδετερωθεί ο δράστης».

Αν και επίσημα η επίθεση αυτή δεν έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική, εντούτοις την έρευνα έχει αναλάβει η ειδική αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Ήδη εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ήταν ηθελημένη πράξη


Ο δήμαρχος του Λεβαλουά - Περέ, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην επρόκειτο για ηθελημένη πράξη, καθώς όπως είπε, το αυτοκίνητο είχε πάρει θέση απέναντι από τον στρατώνα και περίμενε κάποιος να βγει για να επιτεθεί. Ο ίδιος ενημέρωσε πως το αυτοκίνητο ήταν μάρκας BMW και πως μάλιστα κινήθηκε ανάποδα στο μικρό δρομάκι, ώστε να χτυπήσει τους στρατιώτες. 

Οι στρατιώτες συμμετείχαν στην επιχείρηση Sentinel που στόχο έχει τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας στη γαλλική πρωτεύουσα μετά τις απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Μια γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως άκουσε ένα δυνατό «μπαμ» και αμέσως μετά είδε τους στρατιώτες στο έδαφος.
Καταδίκασε την επίθεση η υπουργός Άμυνας

Η γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί καταδίκασε ως «δειλή ενέργεια» την επίθεση. «Σήμερα το πρωί γύρω στις 08:00 (τοπική ώρα) ένα όχημα χτύπησε στρατιωτικούς της επιχείρησης Sentinelle σε περιπολία στο Λεβαλουά-Περέ. Έξι στρατιωτικοί του 35ου συντάγματος πεζικού του Μπελφόρ τραυματίστηκαν, από τους οποίους τρεις πιο σοβαρά, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η υπουργός.

«Ο δράστης, που διαφεύγει, καταζητείται αυτή την ώρα από τις δυνάμεις της τάξης. Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη θα προσδιορίσει τα κίνητρά του και τις συνθήκες υπό τις οποίες ενήργησε», πρόσθεσε.

Η υπουργός, η οποία αναμένεται στη διάρκεια της ημέρας να επισκεφθεί τους τραυματίες μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, καταδίκασε «με τη μεγαλύτερη σθεναρότητα αυτή τη δειλή ενέργεια που δεν θα διασπάσει καθόλου την αποφασιστικότητα των στρατιωτικών να εργάζονται για την ασφάλεια των Γάλλων».

Η νομαρχία του διαμερίσματος Ο-ντε-Σεν έκανε από την πλευρά της λόγο για «μια a priori σκόπιμη ενέργεια», αναφερόμενη στο περιστατικό αυτό το οποίο σημειώθηκε τέσσερις ημέρες έπειτα από μια απόπειρα επίθεσης εναντίον στρατιωτών της Sentinelle στο σημείο όπου βρίσκεται ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μπροστά από ένα στρατόπεδο που βρίσκεται στο κέντρο του Λεβαλουά- Περέ, σύμφωνα με τον Πατρίκ Μπαλκανί, δήμαρχο αυτού του «ήσυχου και ασφαλούς» προαστίου, όπου, σύμφωνα με τον ίδιον, «δεν έχουν σημειωθεί ποτέ περιστατικά».

«Σήμερα το πρωί στην έξοδο του στρατώνα τους, οι στρατιωτικοί μας βγήκαν σε ομάδα για να πάνε να κάνουν την περιπολία τους και ένα όχημα BMW που ήταν προηγουμένως σταθμευμένο στη λεωφόρο τους χτύπησε», πρόσθεσε ο Μπαλκανί στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στην άκρη της πλατείας Βερντέν στο κέντρο του Λεβαλουά.

Η περιοχή, που ήταν πιο ήσυχη απ΄ό,τι συνήθως στην καρδιά της θερινής περιόδου διακοπών αποκλείστηκε μετά το περιστατικό.

Το Λεβαλουά-Περέ απέχει περίπου 5 χλμ. από χαρακτηριστικά σημεία του κέντρου της πόλης όπως ο Πύργος του Άιφελ και το προεδρικό μέγαρο Ελιζέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: