13.8.17

Πυρά κατά Λαλιώτη...


...από τον αντιπολιτευόμενο τύπο

«Δυο μεγάλες μεταγραφές έγιναν φέτος το καλοκαίρι, η μία ήταν του Νειμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν και η άλλη του Κώστα Λαλιώτη στο ΣΥΡΙΖΑ» ξεκινάει πρωτοσέλιδο άρθρο στο...
«Πρώτο Θέμα», με τίτλο «Το Θείον Βρέφος του Αλέξη». 

Η εφημερίδα επικαλείται πηγές του ΠΑΣΟΚ που δεν κατονομάζει, οι οποίες εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένες με το περιβόητο άρθρο του πρώην ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ασκούσε κριτική στη νεοφιλελεύθερη πορεία που έχει πάρει το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. 

Οι ίδιες πηγές του ΠΑΣΟΚ  κατηγορούν τον Κώστα Λαλιώτη ότι η επιδίωξή του δεν είναι τι θα κάνει η Κεντροαριστερά, «αλλά να πατήσει πάνω στην ιστορική βεντέτα του με τους Μητσοτάκηδες για να κάνει εκδούλευση στον Αλέξη Τσίπρα», παρά  τα μηνύματα από το περιβάλλον Λαλιώτη ότι σε καμία περίπτωση δεν τάσσεται υπέρ μιας συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό συνηγόρησε και η ερμηνεία του άρθρου Λαλιώτη από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή που υποστήριξε ότι έδειξε το δρόμο «συγκρότησης μετώπου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ» απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε συνέντευξή του σήμερα στη Real News, o εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, υποστήριξε «Το λαθρεμπόριο “υπεράσπισης” του Ανδρέα από όσους έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ για μια καρέκλα και συμπορεύονται με τον υβριστή του, Πάνο Καμμένο, δεν αποδίδει πια». 

Για το άρθρο Λαλιώτη δηλώνει «Αδικεί τον Κώστα Λαλιώτη οποιαδήποτε αναφορά, η οποία έχει να κάνει με το σήμερα, προσαρμόζοντάς τον ή αναλύοντάς τον με βάση τα σημερινά δεδομένα». 

Αν και οι αντιδράσεις στο άρθρο αποδίδονται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ η ΝΔ δείχνει ιδιαίτερα ανήσυχη από τις εξελίξεις. Κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν δηκτικά στην «Καθημερινή» ότι «με την επιστροφή σε τρεις δεκαετίες πίσω, δεν συγκροτείται μια σύγχρονη ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα για την Κεντροαριστερά και μάλιστα με απουσία προγραμματικού λόγου για την Ελλάδα της κρίσης και για μια κυβέρνηση που έφερε πίσω την κοινωνία και την οικονομία». Επίσης σημείωναν την απουσία από το άρθρο κριτικής στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα η Πειραιώς θέλει να διατηρήσει ανοιχτούς του διαύλους με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη για μετεκλογική συνεργασία γι’ αυτό και προχώρησε σε διάκριση ανάμεσα στον Κώστα Λαλιώτη και στο ΠΑΣΟΚ με το οποίο η ΝΔ συνεργάστηκε κυβερνητικά, «μια εμπειρία θετική», όπως σημείωναν οι ίδιοι κύκλοι...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: