10.8.17

Πολιτικές κόντρες και στη μέση ο ΟΑΣΘ...

Στέλιος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης
Εν μέσω ανακοινώσεων της αντιπολίτευσης και παρουσία του υπουργού υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, έγινε σήμερα η τελετή παράδοσης – παραλαβής στη διοίκηση του ΟΑΣΘ.

«Εγώ τελείωσα την...
καριέρα μου, ήρθα (στη Θεσσαλονίκη) για εκκαθάριση (του ΟΑΣΘ) με όρους πλήρους διαφάνειας. Εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιοποιήσω όλη την περιουσία μου και τη σύνταξη που παίρνω, ώστε μετά να τη συγκρίνουμε με το τι θα έχω όταν θα φύγω. Είμαι στη θέση αυτή αμισθί», τόνισε ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού, Στέλιος Παππάς.

Ο ίδιος επισήμανε, ότι δεν θα αυξηθεί το κόμιστρο για τα αστικά λεωφορεία, γιατί δεν είναι αυτό το πρόβλημα του Οργανισμού, ενώ συμπλήρωσε: «Δώσαμε αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων και δεν μπορώ να καταλάβω -ούτε να δεχτώ- πώς είναι δυνατόν να είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες (οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ)».

Απευθυνόμενος στον προκάτοχό του Χρ. Στεφανίδη, ο Στ. Παππάς είπε: «Θα περίμενα να βρω ένα πλάνο με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και ζητήματα που πρέπει να τρέξουν άμεσα».

Από την πλευρά του, ο κ. Στεφανίδης τον διαβεβαίωσε ότι όλοι οι φάκελοι είναι στο γραφείο του και όλοι οι διευθυντές στη διάθεσή του και πρόσθεσε: «Η διοίκηση του ΟΑΣΘ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, δεν εκλέγεται από τους μετόχους, αλλά ορίζεται από τον νόμο 4482 του 2017, που τον θεωρούμε αντισυνταγματικό και για τη μη εφαρμογή και ακύρωση του οποίου έχουμε προσφύγει στη δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Σπίρτζης ανέλαβε τη δέσμευση ότι δεν θα υπάρξει ξανά εποχή που οι εργαζόμενοι θα είναι απλήρωτοι, πρόσθεσε ότι οι θέσεις εργασίας τους είναι διασφαλισμένες και τόνισε ότι χρειάζεται εξορθολογισμός των μισθών, καθώς δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν αποδοχές πολλών ταχυτήτων.

«Παύει η Θεσσαλονίκη να είναι πρωτεύουσα του παλαιοκομματισμού και του παρακράτους» είπε, ενώ χαρακτήρισε ως παράνομη την επέκταση της σύμβασης για τον ΟΑΣΘ που υπεγράφη επί Χατζηδάκη.

«Θέλουμε να δομήσουμε αστικές συγκοινωνίες για τους Θεσσαλονικείς, τους ανέργους και τα ΑμεΑ. Οι άνεργοι θέλω να μετακινούνται δωρεάν με την επίδειξη της κάρτας τους. Στόχος μας είναι να εκκαθαριστεί ο ΟΑΣΘ και να λειτουργήσει το αργότερο μέχρι 3/12/2019», πρόσθεσε.

Οι πρώτες μικρές διαφορές στη χρήση και λειτουργία των αστικών λεωφορείων της πόλης θα γίνουν ορατές στο επιβατικό κοινό μέσα στον Αύγουστο δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου (ΟΣΕΘ), δικηγόρος Κώστας Αμπατζάς (σ.σ. ο ΟΣΕΘ αντικαθιστά το ΣΑΣΘ).

ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος στο ιδιότυπο Θεσσαλονικιώτικο Κωσταλέξι

Την έναρξη μιας καινούριας περιόδου για τη συμπρωτεύουσα τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Η κυβέρνηση με την ψήφιση του νόμου 4482/17 έσπασε το απόστημα που για εξήντα χρόνια κακοφόρμιζε επάνω στο σώμα της πόλης. Ο ορισμός των νέων διοικήσεων των φορέων αστικών συγκοινωνιών, με τους συμβολισμούς που περιέχει, σηματοδοτεί το τέλος στο ιδιότυπο Θεσσαλονικιώτικο Κωσταλέξι για το οποίο όλοι γνώριζαν, αλλά κανένας δεν μιλούσε», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

«Η κυβέρνηση έχει αποβάλει πια και το τελευταίο φύλλο συκής», δήλωσε ο Κώστας Γκιουλέκας (Ν.Δ.) και συνέχισε:

«Δεν ντρέπονται καθόλου; Είναι δυνατόν να τοποθετούν τους γονείς των υπουργών επικεφαλής Οργανισμών και μάλιστα ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα της Θεσσαλονίκης, δεν ξέρουν τις ανάγκες της; Όλα αυτά δείχνουν πόσο αποκομμένοι είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η σημερινή κυβέρνηση από την πραγματικότητα. Θεωρούν ότι ο δικός του μικρόκοσμος, που βουλιάζει μέσα στην ιδεοληψία, στο ψέμα, την ανικανότητα, είναι η ελληνική πραγματικότητα».

«Ως φαίνεται και στο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα ο Παππάς ευλογεί τα γένια του» το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

«Ξανά το ίδιο στημένο παιχνίδι. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διατυμπανίζουν δημοσίως τις ‘ιδεολογικές’ διαφορές τους. (...) Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να κρατούν ικανοποιημένο και το ακροδεξιό και το αριστερό ακροατήριο. Διαφωνίες για τα μάτια του κόσμου, αλλά στη μοιρασιά μαζί. Την ώρα που ανταλλάσσουν δηλώσεις, κάθονται στο τραπέζι για να μοιράσουν μια χαρά τις θεσούλες στον ΟΑΣΘ. Η μόνη ιδεολογία τους είναι η εξουσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: