19.8.17

Έρχονται συγκρούσεις...

Τα... ντεσιμπέλ της έντασης και της σκληρής σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης θα «χτυπήσουν» κόκκινο με την αναμενόμενη συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης της Ν.Δ. για...
σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις τηλεφωνικές επαφές του προέδρου των ΑΝΕΛΛ και υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη στην υπόθεση του «Noor 1».

Η σχετική συζήτηση ήταν προγραμματισμένη για τις 21 Ιουλίου, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας του σεισμού στην Κω και αναμένεται να οριστεί στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Η σχετική πρόταση της Ν.Δ., εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα λάβει το «πράσινο φως» από την Ολομέλεια της Βουλής λόγω της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Το «γαλάζιο» στρατόπεδο πάντως φρόντισε πριν από λίγες ημέρες να δώσει το στίγμα των προθέσεών του για τη συγκεκριμένη συζήτηση.

Με αφορμή τις διαφωνίες Βούτση - Καμμένου για το θέμα της ορθοδοξίας η Ν.Δ. «συνέστησε» στον Πάνο Καμμένο «να ασχοληθεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες» – εν όψει της συζήτησης στη Βουλή – «με την απολογία που πρέπει να ετοιμάσει για τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες του με τον ισοβίτη κρατούμενο για εμπόριο ναρκωτικών».

Ο Καμμένος πάντως θα βρεθεί απέναντι από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Το σχετικό αίτημα του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη για ακρόαση του προέδρου των ΑΝΕΛΛ σχετικά με τις συνομιλίες που είχε με τον ισοβίτη έτυχε της αποδοχής όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οπότε αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η παρουσία του υπουργού Άμυνας.

Στο ίδιο πεδίο, της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η «γαλάζια» πλευρά θα προσπαθήσει να «παίξει μπάλα» με ένα ακόμη πολυσυζητημένο πρόσωπο της ειδησεογραφίας του τελευταίου διαστήματος, καθώς θα επιδιώξει να προσέλθει στην εν λόγω Επιτροπή ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Το σχετικό αίτημα κατέθεσε ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζοντας πως οι τελευταίες αποκαλύψεις τού τέως υπουργού Οικονομικών «επηρεάζουν την τρέχουσα κατάσταση και έχουν καταλάβει κεντρική θέση στον δημόσιο διάλογο». Η απόφαση για την κλήση του Βαρουφάκη θα ληφθεί ωστόσο μετά την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής από την ολιγοήμερη θερινή διακοπή.

Σύγκρουση αναμένεται βεβαίως και για το θέμα των καταστροφικών πυρκαγιών...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: