12.8.17

Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού με θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες...

Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού με θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδεςΗλιοφάνεια θα επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα το Σάββατο σύμφωνα με την ΕΜΥ με το σκηνικό να αλλάζει ωστόσο από το...
απόγευμα.

Καταιγίδες θα σημειωθούν το απόγευμα του Σαββάτου στα βόρεια, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Βαθμιαία θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας, ενώ στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Το θερμό σκηνικό του καιρού  θα διαρκέσει λίγες ώρες καθώς έρχονται ισχυροί άνεμοι, βροχές, καταιγίδες και χαλάζι, στη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τις υψηλές θερμοκρασίες θα διαδεχθούν οι καταιγίδες σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο θα αρχίσει μια σημαντική αλλαγή του καιρού.

Από αργά το απόγευμα του Σαββάτου περιμένουμε στροφή των ανέμων από βορειοδυτικές διευθύνσεις με σημαντική ενίσχυση, ιδιαίτερα στο Ιόνιο Πέλαγος. Την Κυριακή οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο και το Αιγαίο Πέλαγος.

Παράλληλα θα ξεκινήσει η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα βορειοδυτικά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Στην Μακεδονία υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων αργά το απόγευμα του Σαββάτου με κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς ανέμους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: