3.8.17

Γεροβασίλη: Θα μπαίνει ο κατάλληλος εργαζόμενος στην κατάλληλη θέση...

Γεροβασίλη: Θα μπαίνει ο κατάλληλος εργαζόμενος στην κατάλληλη θέση - Media«Με το νέο σύστημα κινητικότητας επιδιώκουμε την ορθολογική κατανομή του προσωπικού, στη... λογική "ο κατάλληλος εργαζόμενος στην κατάλληλη θέση"», με άμεση συνέπεια να μπαίνει «οριστικό τέλος στο πελατειακό σύστημα των μετατάξεων και αποσπάσεων ημετέρων», τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα F & M Voice.

Αναφερόμενη στο νέο σύστημα αξιολόγησης, με το οποίο θα γίνει η στοχοθεσία και αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και των δομών του δημοσίου τομέα, η αρμόδια υπουργός σημειώνει ότι «στόχος είναι η βελτίωση του δημόσιου λειτουργού και, τελικά, η αναβάθμιση του παραγόμενου διοικητικού έργου, μακριά, ασφαλώς, από τις λογικές κοινωνικού αυτοματισμού που επέβαλλαν οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της ΝΔ».

«Εμείς, βάζουμε στο στόχαστρο όλα αυτά τα δομικά συστατικά του πελατειακού κράτους, που καθήλωσαν τη δημόσια διοίκηση στη χώρα. Θέλουμε να ανασυγκροτήσουμε το Δημόσιο, όχι να το καταργήσουμε», προσθέτει.

Για την έξοδο της χώρας στις αγορές, η κ. Γεροβασίλη υπογραμμίζει ότι «κάθε θετικό βήμα στο μέτωπο της οικονομίας επιβεβαιώνει την πορεία ανάκαμψης που έχει δρομολογηθεί στα χρόνια της διακυβέρνησής μας», ενώ δηλώνει με βεβαιότητα ότι «η κυβέρνηση έχει την ικανότητα και τις αντοχές που απαιτούνται για να πραγματοποιήσει τον μεγάλο, εθνικό στόχο: Την οριστική έξοδο από τα μνημόνια».

Η ίδια αφήνει αιχμές για τον ρόλο των ΜΜΕ, λέγοντας ότι « ...όποτε οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης επιχείρησαν να αλλοιώσουν την πραγματικότητα και να την παρουσιάσουν καθ' υπαγόρευση συγκεκριμένων συμφερόντων, η πραγματικότητα τους διέψευσε. Η αλήθεια δεν μπορεί ούτε να κρυφτεί, ούτε να κατασκευαστεί».

Τέλος για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ ή και με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η υπουργός ξεκαθαρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συγκλίνει με τις αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος»...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: