6.8.17

«Ν' απομονωθούν οι λίγοι που πληγώνουν τη Δικαιοσύνη»...

Δημήτρης ΠαπαγγελόπουλοςΗ συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εισαγγελέων και δικαστών ασκεί τα καθήκοντά της κάτω από...
αντίξοες συνθήκες με υποδειγματικό τρόπο και δικαιούται της εμπιστοσύνης και του σεβασμού του ελληνικού λαού, ξεκαθαρίζει ο αναπλ. υπουργός Δικαιοσύνης και καλεί τους έντιμους δικαστικούς λειτουργούς να απομονώσουν τους ελάχιστους που πληγώνουν την ιδέα της δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δημ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει ότι η κυβέρνηση τιμά και σέβεται τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, προσθέτει ωστόσο ότι θα πρέπει τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης να πράξουν το καθήκον τους στις ελάχιστες περιπτώσεις που διαπιστώνεται ολιγωρία, ανεπάρκεια ή και φαυλότητα.

Για τις αντιδράσεις, από κάποιες πλευρές, που προκάλεσε η τοποθέτηση της Αικ. Θάνου στην κυβέρνηση, ο Δ. Παπαγγελόπουλος κάνει λόγο για επιτομή της υποκρισίας και αναρωτιέται: «Μήπως την κ. Θάνου κάποιοι τη μισούν και τη φοβούνται επειδή είναι εμπόδιο στα άνομα σχέδιά τους;».

Παράλληλα, απευθύνει σειρά ερωτημάτων προς τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, για το θέμα της απονομής χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών:

α) Είχε δικαίωμα ως υπουργός να διαφοροποιηθεί από την γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων;

β) Πρόεδρος του Συμβουλίου Χαρίτων ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης;

γ) Τα μέλη του Συμβουλίου Χαρίτων διορίζονται και αντικαθίστανται από τον Υπουργό Δικαιοσύνης;

δ) Σε πόσους άλλους καταδικασμένους για ναρκωτικά δόθηκε χάρη ενώ ήταν υπουργός ο κ. Αθανασίου;

ε) Σε πόσους άλλους συνολικά και για άλλα αδικήματα δόθηκε χάρη από τον κ. Αθανασίου;

στ) Υπήρξε ανάλογος αριθμός υποθέσεων απονομής χάριτος από άλλους υπουργούς Δικαιοσύνης ή ο κ. Αθανασίου είναι μακράν ο πρωταθλητής;

Δεν υπάρχουν σχόλια: