7.8.17

Παυλόπουλος και Ιερώνυμος στην πόλη της Θήβας...

τον Δεκαπενταύγουστο...

Την ιστορική πόλη της Θήβας θα τιμήσουν με την παρουσία τους την ιερή ημέρα της 15ης Αυγούστου ο...
Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Έπειτα από πρόσκληση του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου, του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου και του Αρχιερατικού Επιτρόπου και Εφημέριου π. Γεώργιου Τουλουμάκου του Ιερού Ναού Μεγάλης Παναγίας-Αγίου Δημητρίου Θηβών, θα πραγματοποιηθεί ο Εόρτιος Όρθρος και το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον ανωτέρω Ιερό Ναό, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου και προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει συνδέσει το όνομά του με την πόλη της Θήβας. Γεννημένος στα Οινόφυτα Βοιωτίας, υπηρέτησε την εκκλησία από τη θέση του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας από το έτος 1981, πριν εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος την 7η Φεβρουαρίου 2008. Η επίσκεψή του στις ρίζες του, σε μία από τις σημαντικότερες ημέρες της Χριστιανοσύνης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενέχει πολλούς συμβολισμούς.

Οι κύριοι Παυλόπουλος και Ιερώνυμος, θα βρεθούν στον Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγίας-Αγίου Δημητρίου Θηβών, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 150 χρόνων από τα εγκαίνια του Ναού στις 19 Απριλίου 1867, από τον τότε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Δοσίθεο...

 
πηγή: ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: