5.8.17

Κύθηρα: Εφιαλτική η κατάσταση...

Κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης...

Δείτε το βίντεο...

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση με την πυρκαγιά στα Κύθηρα, καθώς ενώ είχε περιοριστεί και αναμενόταν να...
τεθεί υπό έλεγχο, οι άνεμοι ξαναδυνάμωσαν και υπήρξε αναζωπύρωση με αποτέλεσμα να πάρει ξανά τεράστιες διαστάσεις. 

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχεδόν το σύνολο των εναέριων δυνάμεων της χώρας βρίσκεται στα Κύθηρα και επιχειρεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο νησί.

Σημειώνει πως έχουν μεταφερθεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Κύθηρα εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις από όλες τις περιοχές της χώρας και ότι είναι το κύριο μέτωπο στο οποίο έχει εστιάσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Εξήγησε πως η πυρκαγιά είναι πολύ δύσκολη για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί ο αέρας αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις και δεύτερον, γιατί η περιοχή είναι δύσβατη και είναι γεμάτη από ρείκια, που είναι εύφλεκτο υλικό.

Επιπλέον όπως ενημέρωσε, ο δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης έχει ζητήσει από την Περιφέρεια και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 
Την ίδια ώρα οι άνεμοι αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση, και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αδυνατούν να οριοθετήσουν τη φωτιά.

Μάλιστα, εκκενώθηκαν δύο οικισμοί, ο Μυλοπόταμος και οι Αραιοί, για λόγους ασφαλείας, καθώς η πυρκαγιά, έχει φτάσει σε απόσταση αναπνοής από σπίτια. Οι κάτοικοι κατευθύνονται σε παρακείμενη παραλία. Στο νησί επικρατεί μπλακ άουτ, με αποτέλεσμα τουρίστες να αποχωρούν από το νησί...

Πηγή εικόνων: kithiraikanea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: