9.8.17

«Πουλάνε» τον Κυριάκο για τα μάτια του Καμίνη;..

Η εμφάνιση του Γιώργου Καμίνη στην κεντρική πολιτική σκηνή, και η υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς μέσω της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έχει προκαλέσει θύελλα σχολίων και αντιδράσεων.

Και...
όχι μόνο στην Κεντροαριστερά, εκεί όπου είναι προφανές ότι, η υποψηφιότητα του Δημάρχου Αθηναίων “σπρώχνεται” από το διαχρονικό σύστημα Σημίτη, κοινωνικά ανύπαρκτο αλλά παρασκηνιακά πανίσχυρο.

Στην Κεντροδεξιά, τα πράγματα είναι ενδεχομένως ακόμη πιο ενδιαφέροντα, καθώς στελέχη και παράγοντες προερχόμενοι από τον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, που τον τελευταίο χρόνο… ορκίζονται πίστη στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη, εμφανίζονται έτοιμοι να κουνήσουν μαντίλι. Και να αγκαλιάσουν το εγχείρημα της νέας Κεντροαριστεράς, υπό τον Γιώργο Καμίνη.

Στα social media έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες μέρες τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις τέτοιων στελεχών, δυο με συμμετοχή στο φιάσκο των “Παραιτηθείτε” και ενός νεοφιλελεύθερου με παρελθόν στο σύστημα Σημίτη αλλά και το… σύστημα Καμίνη, που δυσκολεύονται να κρύψουν το ενδιαφέρον τους για το νέο εγχείρημα.

Και οι τρεις, εμφανίζονταν μέχρι πρότινος… παθιασμένοι υποστηρικτές του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρόλο που το παρελθόν και η διαδρομή τους περίπου προδίκαζαν τη σημερινή αλλαγή στάσης τους.

Τα παραπάνω παραδείγματα είναι ενδεικτικά, και θα πρέπει να προβληματίσουν τη σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Για τα πραγματικά κίνητρα όσων… παλαιών και ιστορικών εχθρών της παράταξης, εμφανίζονται σήμερα να τη στηρίζουν, προφανώς για να έχουν μερίδιο στη νομή της εξουσίας, από μια αυριανή κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και για την ευκολία με την οποία είναι έτοιμοι να “πουλήσουν” τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν οι περιστάσεις τους το επιτρέψουν...

ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: