2.8.17

Εκεί που μας χρωστούσαν (οι φιλελέ), μας πήραν και το βόδι...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δηλαδή το βόδι το πήραμε εμείς, οι φορολογούμενοι. Το Μέγαρο Μουσικής είναι το βόδι (που δεν είναι φυσικά), το οποίο έχει περάσει στην κατοχή του Δημοσίου μαζί με τα...
χρέη του, κάποια εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Χρέη που κληροδότησε ο ιδιώτης στο Δημόσιο.

Δικό μας λοιπόν το Μέγαρο αλλά προσοχή, να χρησιμοποιείται μόνο όπως θα ήθελε το μέτωπο της λογικής. Να γίνονται διαλέξεις αλλά να μην τις οργανώνει ο Κώστας Δουζίνας γιατί θα μαζεύονται πολλοί αριστεροί. Ενώ η Αννα Διαμαντοπούλου είναι άλλο πράγμα, έχει ποιότητα. 

Και δεν επιτρέπεται φυσικά να διοργανώνει εκδήλωση εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί μαγαρίζει τον χώρο. Ο Πάσχος ήταν ένας μόνο από εκείνους που αντέδρασαν (με ένα ακατάληπτο βέβαια tweet αλλά τέλος πάντων). 
Σημείωση: τι το ήθελε και ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την Κεντρική Επιτροπή του στο Μέγαρο; Τι του έλειπε του ψωριάρη... 

Και φυσικά αντέδρασε και η Ελευθερία του Τύπου, μια εφημερίδα που ξεκίνησε πολύ καλά αλλά αρχίζει και κιτρινίζει επικίνδυνα λόγω του αντιπολιτευτικού της μένους. Κατηγόρησε λοιπόν το Μέγαρο Μουσικής επειδή θα είναι κλειστό μέχρι τις 21 Αυγούστου. Έγραψε λοιπόν στις καλλιτεχνικές της σελίδες: «Μετά την τροπολογία για ρύθμιση της φορολογικής ενημερότητας (και ύστερα από τη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αίθριο των Μουσών) ο οργανισμός θα είναι κλειστός μέχρι τις 21 Αυγούστου!». 

Τίτλος ειρωνικός: «Το Μέγαρο πάει διακοπές». Ενώ στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη καταγγέλλει το Μέγαρο για το γεγονός αυτό, συνδυάζοντάς το με τον... κρατισμό. 

Λεπτομέρεια: το Μέγαρο κλείνει κάθε Αύγουστο εδώ και 25 χρόνια περίπου. Μέχρι πέρυσι δεν τους ενοχλούσε. Φέτος, που είναι κρατικό, τους ενοχλεί και γράφουν ολοσέλιδα.

Ε, ας το πάρουν πίσω τότε (το... βόδι). Ας πληρώσουν τα χρέη του ως ιδιώτες και ας το πάρουν πίσω. Εκεί που μας χρωστούν οι φιλελέ, μας ζητούν και τα ρέστα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: