1.8.17

Σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ...

Σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤΤο Τριμελές Εφετείο  Πλημμελημάτων Αθηνών  επέβαλε στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ποινή φυλάκισης δυο ετών με τριετή αναστολή για μια από τις...
τρεις πράξεις παράβασης καθήκοντος για τις οποίες κατηγορείτο.

 Το Εφετείο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλε την ανώτατη ποινή με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας Λάμπρου Πατσαβέλλα. 

Ειδικότερα, το Εφετείο τον καταδίκασε γιατί δεν ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για την διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 τον Νοέμβριο 2010.
Αντίθετα τον απάλλαξε από την κατηγορία που αντιμετώπιζε διότι δεν συγκαλούσε το ΔΣ και από εκείνη που αφορούσε το ότι διατηρούσε παράλληλα θέση και στο Δ.Ν.Τ. για λίγους μήνες  μαζί με τα καθήκοντα του στην ΕΛΣΤΑΤ.
          
Η υπόθεση απασχόλησε το Εφετείο, καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τον περασμένο Δεκέμβριο  άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Δ´ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία αθωώθηκε.  

Αναμένεται απόφαση και από τον Άρειο Πάγο

 Υπενθυμίζεται, ότι ανεξάρτητα από την σημερινή απόφαση του Εφετείου,    η  Εισαγγελέας του Αρείου  Ξένη Δημητρίου έχει ασκήσει  (19.7.2017)   αναίρεση στο  απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον   Ανδρέα Γεωργίου     για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης.  'Έτσι, αναμένεται και απόφαση από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα αποφανθεί οριστικά εάν  αναιρεθεί ή όχι το απαλλακτικό βούλευμα και οδηγηθεί σε νέα δίκη ο Ανδρέας Γεωργίου για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.     

Ειδικότερα, η  Εισαγγελέας του ανωτάτου ποινικού  δικαστηρίου  έχει ασκήσει   αναίρεση στο βούλευμα με το οποίο απηλλάγη ο Ανδρέας Γεωργίου από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος το οποίο αφορούσε τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί, κατά τους καταγγέλλοντες, η υπαγωγή της χώρας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, μνημόνια.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε την αναίρεση εντοπίζοντας στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών   «νομικούς λόγους», όπως έχει πει  (δηλαδή για έλλειψη αιτιολογίας, κ.ά.)...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: