13.8.17

«Έχουμε χαλάσει πολλές μπουκιές»...


Κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων, ο Π. Πολάκης υποστήριξε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει το δημόσιο σύστημα Υγείας ενώ τόνισε πως το παλιό σύστημα προσπαθεί να...
βάλει εμπόδια στην κυβέρνηση που «έχει χαλάσει πολλές μπουκιές» και προσπαθεί να το βελτιώσει με όσα έχει στα χέρια της.

Ο Π. Πολάκης δήλωσε ότι το σύστημα υγείας έχει σταθεί στα πόδια του και περνάει σε άλλη φάση μετά και την μεγάλη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας με τις 240 τοπικές μονάδες υγείας σε 65 αστικά κέντρα της χώρας.

Έκανε λόγο για ανανέωση εξοπλισμού και κτηριακών υποδομών Υγείας, ενώ υποστήριξε πως γίνεται σωστή αξιοποίηση του ΕΣΠΑ. «Σύντομα προχωράμε και σε πρόγραμμα ανανέωσης του γερασμένου εξοπλισμού αλλά και της υποδομής σε πάρα πολλά κτίρια πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δομών υγείας σε όλη τη χώρα που το έχουν ανάγκη. Αξιοποιούμε πόρους του ΕΣΠΑ και των περιφερειών όπως τα 40 εκατομμύρια που παίρνουμε από την Περιφέρεια Αττικής για ανανέωση μηχανημάτων σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής. Παράλληλα εκπονείται και ολοκληρώνεται μέχρι αρχές του φθινοπώρου μελέτη για όλα τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης και πάρα πολλά περιφερειακά ιατρεία στα οποία το υπουργείο θα προχωρήσει σε ενίσχυση των κτιριακών υποδομών και χτίσιμο καινούργιων, όπως του πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στον Πλατανιά στο Γεράνι Χανίων, στο πολυδύναμο στον Πλατύ Γιαλό και στον Πλακιά Ρεθύμνου».

Τέλος, τόνισε ότι η κυβέρνηση εμποδίζεται από εκείνους στους οποίους χάλασε πολλές μπουκιές. «Κάποιοι πήγαν να παίξουν με την κυβέρνηση διότι έχουμε χαλάσει πολλές μπουκιές και το προηγούμενο σύστημα χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που έχει, ακόμη και ένα κομμάτι της δικαιοσύνης, το οποίο με μία απόφαση του, πήγε να βάλει φωτιά σε μία κατάσταση που όμως τελικά δόθηκε λύση. Λύση η οποία επεβλήθη και στους εταίρους μας με την προκήρυξη 3.500 με 4.000 μόνιμων θέσεων στους δήμους. Μία τέτοια λύση βλέπω προοπτικά και για το προσωπικό των νοσοκομείων, το οποίο πληρώνεται από ίδιους πόρους των νοσοκομείων»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: