9.8.17

«Βολές» της ΛΑΕ κατά κυβέρνησης...

για διαγραφή φόρων από μονές του Αγίου Όρους...

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης αναφορικά με την διαγραφή οφειλόμενων φόρων από μονές του Αγίου Όρους, εξαπολύει η Λαϊκή Ενότητα.

Η ΛΑΕ κατηγορεί τον...
κ. Σκουρολιάκο για παραπληροφόρηση και ότι «επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για το σκάνδαλο της διαγραφής οφειλόμενων φόρων παρελθόντων ετών (ΦΑΠ και ΕΤΑΚΤ) από μονές του Αγίου Όρους για τη μη ιδιοχρησιμοποιούμενη ακίνητη περιουσία τους».

Αφού εκφράζει το γενικό της σεβασμό στο Άγιο Όρος, σημειώνει πως άλλο είναι ο σεβασμός και άλλο πράξεις φορολογικής ασυλίας απέναντι του και τονίζει πως όσα ισχυρίζεται ο κ. Σκουρολιάκος στη δήλωση του είναι τουλάχιστον τραγικά.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση η ΛΑΕ: «Πρώτον: O Π. Σκουρολιάκος δεν μας εξηγεί: Γιατί, αφού όλα ήταν τόσο διάφανα, αθώα και αυτονόητα, η τροπολογία δεν εισήχθη κανονικά από την κυβέρνηση; Γιατί περιφέρετo από νομοσχέδιο σε νομοσχέδιο, για να καταλήξει παράνομα να ψηφισθεί σε νομοσχέδιο άσχετο με το περιεχόμενο της και από αναρμόδιο υπουργό; 

Γιατί, ακόμα κατετέθη εκπρόθεσμα, παράνομο και αυτό, λίγες ώρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου (γνωστή μεθόδευση αλά Πάχτα) και κυρίως γιατί κατετέθη και ψηφίστηκε χωρίς Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου και επομένως χωρίς εκτίμηση της απώλειας εσόδων του Δημοσίου; Δεύτερον: Αλήθεια, γιατί η κυβέρνηση κάνει ''γαργάρα'' μέχρι σήμερα, έστω εκ των υστέρων, το ύψος των χαρισθέντων φορολογικών υποχρεώσεων των Μονών του Αγίου Όρους και το ποιες Μονές αφορά η διαγραφή φόρων; Πότε άραγε, ως έχει υποχρέωση με βάση το νόμο, θα δώσει στη δημοσιότητα σχετική εκτίμηση του Γενικού Λογιστηρίου; Τι φοβάται; Γιατί παραβιάζει χονδροειδώς τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα; Πιστεύει ότι, επειδή υπάρχει μια βρώμικη συναίνεση και σιωπή γύρω από το σκάνδαλο, θα μείνει ατιμώρητη; Τρίτον: Ο Π. Σκουρολιάκος, θρασύτατα και χωρίς αιδώ, ισχυρίζεται, προκειμένου να δικαιολογηθεί, ότι εκ παραδρομής τότε, εννοεί το 2013, δεν τακτοποιήθηκε η μη καταβολή των φόρων ακίνητης περιουσίας από τις Μονές. Δηλαδή, ο Σκουρολιάκος μας λέει με κυνικότητα ότι επειδή κακώς, κάκιστα οι Μονές του Αγίου Όρους εξαιρέθηκαν μόνο αυτές από τον ΕΝΦΙΑ, και τότε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν αντισταθεί (να σημειώσουμε ότι η Εκκλησία της Ελλάδας υπόκειται σε ΕΝΦΙΑ), θα έπρεπε εξ αυτού του λόγου να διαγραφούν και οι υποχρεώσεις τους από τους προηγούμενους του ΕΝΦΙΑ φόρους ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ και ΕΤΑΚΤ), στους οποίους σωστά οι Μονές είχαν υπαχθεί. Τέτοια θρασύτητα, λοιπόν, ο Σκουρολιάκος. Γι' αυτό και κατέθεσε τροπολογία για να διορθώσει την παραδρομή, αντί να καταθέσει τροπολογία για να υπαχθούν και οι Μονές του Αγίου όρους στον ΕΝΦΙΑ, εφ' όσον ο τελευταίος δεν καταργείται, όπως θα έπρεπε και είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.Τέταρτον: H τροπολογία σκάνδαλο εξαιρεί ρητά, με τροποποίηση των σχετικών διατάξεων, τις Μονές του Αγίου Όρους όχι μόνο από τον ΕΝΦΙΑ, πράγμα που κακώς νομοθετήθηκε το 2013, αλλά και από τους προηγούμενους φόρους ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ και ΕΤΑΚΤ), στους οποίους υπόκειτο, απαλλάσσοντας έτσι τις Μονές από νόμιμους φόρους, αγνώστου σε μας ύψους, εφ' όσον δεν έχουν εκδοθεί γι' αυτούς μέχρι τη δημοσίευση της τροπολογίας στην εφημερίδα της κυβέρνησης, πράξεις καταλογισμού».

Η ΛΑΕ επισημαίνει πως «το γεγονός ότι η σκανδαλώδης αυτή τροπολογία ψηφίστηκε και από τη ΝΔ και από τη Χρυσή Αυγή, ενώ τα περισσότερα από τα άλλα κόμματα ψήφισαν ''παρών'', δεν την εξιλεώνει, ούτε την δικαιολογούν αστήρικτες, ούτως ή άλλως, αναφορές του τύπου και ''σεις τα ίδια κάνατε'' και επομένως μαζί τα ξανακάνουμε και θα τα κάνουμε αιωνίως» και διαμηνύει: «Κάποτε, όμως, θα υπάρξουν συνέπειες και βαριές συνέπειες. Και δεν θα αργήσουν»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: