10.8.17

Εμμένουν βοριάδες και καύσωνας...

Η εμμονή των βόρειων ανέμων στο Αιγαίο συνδυάζεται με πολύ υψηλές θερμοκρασίες στα δυτικά.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στη...
δυτική Μακεδονία από 18 έως 35 βαθμούς, στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα από 22 έως 39, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 25 έως 40, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 27 έως 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 25 έως 38, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη από 22 έως 32 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νότια Κρήτη οι μέγιστες ενδέχεται να φτάσουν στους 39 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 Μποφόρ, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 Μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πελάγη δυτικοί με ίδιες εντάσεις.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις έως 5 Μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν εκ νέου σε ανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

Καλός και ζεστός καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 Μποφόρ, με προοδευτική μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης και στα νότια τμήματα του νομού θα κυμανθεί από 29 έως 37 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες στη Θεσσαλονίκη. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 28 έως 35 βαθμούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: