4.8.17

Μάχη με τις φλόγες στη Λέσβο...

Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά στην Ανάβυσσο...

Μάχη με την πυρκαγιά, που μαίνεται από τις 4.30 το απόγευμα της Πέμπτης σε αγροτική και δασική έκταση μεταξύ...
Παπάδου Γέρας και Πλωμαρίου στη Λέσβο, δίνουν οι πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δύο καναντέρ, δύο πετζετέλ και ένα σινούκ έχουν ξεκινήσει ρίψεις νερού στις εστίες της φωτιάς με αποτέλεσμα άπαντες να αισιοδοξούν ότι σύντομα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο.

Αρχικά, χθες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έθεσε τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο, όμως την ίδια ώρα ξεκινούσαν νέα μέτωπα με νέες εστίες πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Αποτέλεσμα ήταν η πυρκαγιά με τη βοήθεια των Βορειοανατολικών ανέμων να πάρει πολύ γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να κατακαίει δασικές εκτάσεις και ελαιώνες.

Στην μάχη για την κατάσβεσή της ρίχτηκε όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ από αέρος επιχειρούσαν μέχρι και πριν πέσει το σκοτάδι, 2 αεροπλάνα Πετζετέλ, ένα Κανανταίρ και ένα ελικόπτερο Σινούκ.

Αργά το βράδυ η φωτιά άρχισε να επεκτείνεται προς τον Καριώνα, ενώ οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, μαζί με εθελοντικές ομάδες, αλλά και με τη συνδρομή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου, προσπαθούν να περιορίσουν τα μέτωπα μακριά από τα χωριά Πλαγιά και Τρύγωνα, προς τα οποία κατευθυνόταν λόγω των ανέμων τα μέτωπα της πυρκαγιάς.

Όπως υποστηρίζει ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος πρόκειται για εμπρησμό, αφού την ώρα που οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος έσβηναν την πρώτη εστία πυρκαγιάς, την ίδια ώρα ξεκινούσαν στην ίδια περιοχή νέα μέτωπα φωτιάς.

«Είναι μεγάλη η φωτιά και τα μέσα δεν φθάνουν» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο από το μέτωπο της φωτιάς ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Λέσβου Νίκος Καρασάββας.

Εναέρια μέσα και επιπλέον προσωπικό ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς.

«Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, έχω ενημερώσει τα αρμόδια υπουργεία και ζητάμε επιπλέον βοήθεια. Περιμένουμε και άλλες ενισχύσεις, θα έρθουν με το πλοίο οχήματα καθώς και άλλα πεζοπόρα τμήματα, αλλά και επιπλέον εναέρια μέσα. Από την πρώτη στιγμή οι εκτιμήσεις μας ήταν ότι θα έχουμε μια μεγάλη και δύσκολη φωτιά και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε» τόνισε στο ΑΠΕ η Χριστιάνα Καλογήρου.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης, στελέχη της Πυροσβεστικής ανέφεραν ότι δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.


Υπό έλεγχο η φωτιά στο Λαγονήσι - Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν

Οι εναέριες και επίγειες μονάδες της Πυροσβεστικής κατάφεραν το απόγευμα της Πέμπτης να ελέγξουν την πυρκαγιά στην Ανάβυσσο, που απείλησε και σπίτια κοντά στο Λαγονήσι. Κάηκαν ένα σπίτι και δύο οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ τρείς πυροσβέστες υπέστησαν εγκαύματα και διακομίστηκαν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: