21.8.17

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιάννης Κούβαρης...


«Έφυγε» από την ζωή την Κυριακή ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), μέλος του ΔΣ του ΟΛΠ και πρώην πρόεδρος του ΟΛΠ Γιάννης Κούβαρης. Η...
κηδεία του θα γίνει αύριο στις 5 στο νεκροταφείο της Πετρούπολης.

Ήταν Οικονομολόγος - Μηχανικός με ειδίκευση στις θαλάσσιες μεταφορές και στη διαχείριση λιμένων. Για πολλά χρόνια υπήρξε διευθυντικό στέλεχος σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες διαμεταφορών με αντικείμενο, εμπορευματικές μεταφορές και Logistics καθώς και στον κατασκευαστικό κλάδο, με κύριο αντικείμενο τις υποδομές μεταφορών.

Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και υπεύθυνος του Θεματικού Τομέα Συνδυασμένων Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ. Διετέλεσε, επίσης, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρόεδρος στον ΟΑΣ (Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών).

Το 2015 όταν αποχώρησε από την προεδρία του ΟΛΠ ο Γιώργος Ανωμερίτης ανέλαβε πρόεδρος του Οργανισμού και παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2016. Στη συνέχεια και όταν ο Οργανισμός πέρασε στην Cosco, ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ και ανώτερος σύμβουλος διοίκησης.

Ο γενικός γραμματέας Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης δήλωσε: «Η απώλεια του Γιάννη Κούβαρη  γεμίζει θλίψη όλους όσους τον γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του.  Ο Γιάννης ανέλαβε και επιτέλεσε τα καθήκοντά του σε δύσκολες εποχές έχοντας πίσω του μια επαγγελματική πορεία και μια πολιτική διαδρομή στην Αριστερά που τον έκαναν να έχει πλήρη συνείδηση του δύσβατου δρόμου που έπρεπε να βαδίσει.

»Πάντοτε αντιμετώπιζε τα προβλήματα και τις δυσκολίες με νηφαλιότητα και συγκατάβαση κι ενεργούσε με γνώμονα την πίστη του στις μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές των ελληνικών λιμανιών και τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να έχει αυτή η ανάπτυξη για τον λαό και τους εργαζόμενους. Οι συλλογικοί στόχοι που υπηρετούσε ο Γιάννης με συνέπεια και εντιμότητα παραμένουν και αποτελούν προκλήσεις για όλους εμάς, συνεργάτες, φίλους και συντρόφους στο χώρο των λιμανιών».


Δεν υπάρχουν σχόλια: