10.8.17

Πατρίς, Θρησκεία, Αριστεία...


Βγαλμένη από τα ανέμελα χρόνια του μετεμφυλιακού παρακράτους η ατζέντα της αντιπολίτευσης το 2017 στην Ελλάδα...

Μαθητικές παρελάσεις, σημαιοφόροι, έπαρση σημαίας, προσευχή στα σχολεία, εκκλησιασμός μαθητών, φανταριλίκι, βαθμοί στο...
σχολείο, ορθοδοξία, ομοφοβία, Βενεζουέλα, τάξη και ασφάλεια.

Tα παραπάνω δεν είναι μια ιστορική αναδρομή στο μετεμφυλιακό παρακράτος που κυβέρνησε τη χώρα από τη δεκαετία του ’50 μέχρι το 1981. Είναι τα θέματα με τα οποία κάνει αντιπολίτευση η νεοφιλελεύθερη δεξιά στην Ελλάδα… Σήμερα.

Ποια δεξιά; Καραδεξιά… Οι 50 αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου. Νεοφιλελεύθεροι, χουντικοί, βασιλικοί, ακροδεξιοί, νεοναζί, ποταμίσιοι και πασόκοι, όλοι ενωμένοι για τον κοινό σκοπό. Την κουτάλα που τους τάιζε 43 χρόνια.

Θα μου πείτε, με τι να ασχοληθεί η αντιπολίτευση; Με τον ΕΝΦΙΑ που η ίδια επέβαλε; Με τις μειώσεις σε συντάξεις που η ίδια έκοψε 12 φορές; Με την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που είναι η επιτομή του ιδεολογικού της προσανατολισμού; Με τη διαπλοκή και την προπαγάνδα των «δικών» της ΜΜΕ; Με τους φίλους «νταβατζήδες»; Με τους ορθόδοξους «ταλιμπάν» της Ιεράς Συνόδου που ασκούν πολιτική και ανεβοκατεβάζουν υπουργούς Παιδείας μιας ανήμπορης να αντιδράσει κυβέρνησης; Θα πέσει φωτιά να τους κάψει.

Ας μην το κουράζουμε. Δεν πρόκειται να παραθέσουμε τις αμέτρητες δημοσιεύσεις στελεχών της ΝΔ που μας γυρίζουν 60 χρόνια πίσω. Δείτε παρακάτω τις χθεσινές, χαρακτηριστικές δημοσιεύσεις στο Twitter, της ευρωβουλευτού της ΝΔ, κας Ελίζας Βόζενμπεργκ και του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου. Η επιλογή αυτών των δύο στελεχών δεν είναι τυχαία. Έχει άλλη χάρη να βλέπεις υποτιθέμενα μετριοπαθείς δεξιούς να κατρακυλούν στην εθνικιστική κατηφόρα με τέτοια ταχύτητα, που δεν αναπτύσσει ούτε ο Κασιδιάρης όταν παθαίνει κόψιμο ή τον κυνηγάνε αντιφασίστες.

Δείτε τώρα και τα σημερινά πρωτοσέλιδα τριών, τυχαία επιλεγμένων, μεγάλων εφημερίδων της χώρας μας και έναν τίτλο αντικυβερνητικής ιστοσελίδας «ειδήσεων»:Κωνσταντίνος Ταχτσίδης (altsantiri)

Δεν υπάρχουν σχόλια: