4.8.17

Πληρώνεται η πρώτη δόση ενισχύσεων σε νέους αγρότες...

Αποτέλεσμα εικόνας για αγροτες
Ξεκίνησε η πληρωμή των ενισχύσεων προς τους νέους αγρότες, στο πλαίσιο του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Η...
πληρωμή της πρώτης δόσης, ήτοι το 70% του ποσού στήριξης, αφορά 7.320 δικαιούχους από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Ηπείρου, Δυτ.Ελλάδας, Δυτ. Μακεδονίας, Κρήτης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Ανατ.Μακεδονίας-Θράκης και Νοτίου Αιγαίου, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ.

Θα ακολουθήσουν οι πληρωμές των δικαιούχων νέων γεωργών για τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας, δηλαδή Κεντρικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Αττικής και Βορείου Αιγαίου.

Συνολικά οι πληρωμές θα ανέλθουν σε 148 εκατ. ευρώ.

Όπως τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, οι πληρωμές αφορούν «την 1η πρόσκληση του ΠΑΑ 2014 – 2020, ύψους 148 εκατ. ευρώ».

Σημείωσε δε ότι «στόχος του Προγράμματος Νέων Γεωργών είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και η δημιουργία επιχειρηματιών γεωργών που στο τέλος της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις».

Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξη, στο υπουργείο «εργαζόμαστε καθημερινά για την οριοθέτηση του πλαισίου που θα διασφαλίζει στους νέους αγρότες ένα βιώσιμο εισόδημα και τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να συνεχίσουν να παράγουν.

»Προτεραιότητά μας είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια ουσιαστική στήριξη στους νέους αγρότες, καθώς χωρίς τη δική τους συνεισφορά δεν μπορεί να υπάρξει προοπτική στη γεωργία και την κτηνοτροφία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: