13.8.17

Πλήρη κινητοποίηση για τις φωτιές, ζήτησε ο Τσίπρας...

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσίπρας Τόσκας
Διαρκής επικοινωνία με Τόσκα.

Mε τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, μίλησε η Φώφη Γεννηματά...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα. 
  Όπως έγινε γνωστό, ο...
πρωθυπουργός ενημερώνεται για την πορεία των επιχειρήσεων κατάσβεσης των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα, ειδικά αυτών σε Κάλαμο Αττικής και Ζάκυνθο. 

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε πλήρη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κρατικού μηχανισμού και του Πυροσβεστικού Σώματος.


«Αυτές τις δύσκολες ώρες είμαστε δίπλα στους κατοίκους, τους εθελοντές και τους πυροσβέστες που μάχονται με τις φλόγες» συμπλήρωσε σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter.

  Την ίδια ώρα «σχέδιο εμπρησμών σε όλη την χώρα, εν όψει του τριημέρου», βλέπουν παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του κρατικού μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, πίσω από το μπαράζ των πυρκαγιών που εκδηλώνονται τις τελευταίες ώρες.
Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στελέχη, σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνται από το γεγονός ότι οι πυρκαγιές εκδηλώνονται σε περιοχές στις οποίες ο χάρτης πρόληψης κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο (Δείκτη 4). 
  Οι πυρκαγιές αυτές εκδηλώνονται λίγες ώρες πριν αρχίσουν τα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τις προβλέψεις και σε διαφορετικές περιοχές, που έχουν ως αποτέλεσμα την διάσπαση δυνάμεων και την ταυτόχρονη ύπαρξη πολλών μετώπων.


Τηλεφωνική επικοινωνία Φώφης Γεννηματά με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής

Με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής επικοινώνησε τηλεφωνικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία ενημερώθηκε για την Πυρκαγιά στον Κάλαμο, εξέφρασε τη στήριξη της στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος που δίνουν μάχη με τις φλόγες και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον αξιωματικό που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

"Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Βασίλη Καπέλιο και ενημερώθηκα για την εξέλιξη στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Κάλαμο. Το μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται σε υποχώρηση, αλλά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν σε επαγρύπνηση για παν ενδεχόμενο. 

Εξέφρασα στον Αρχηγό τη στήριξή μου στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, που κάτω από αντίξοες συνθήκες, δίνουν τη μάχη με τις φλόγες και ευχήθηκα ταχεία ανάρρωση για τον αξιωματικό του Σώματος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο", έγραψε η κ. Γεννηματά σε ανάρτηση της στα social media. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: