3.8.17

Δελφινάριο η Βουλή...

Δελφινάριο η Βουλή: Από τον Φράνκο στα Tommy Hillfiger και το... παρακράτος στη ΖάκυνθοΑπό τον Φράνκο στα Tommy Hillfiger και το... παρακράτος στη Ζάκυνθο...

Κοφτερές ατάκες, αιχμηρά σχόλια και σπαρταριστούς διαλόγους που ανακατεύουν τον δικτάτορα Φράνκο με...
μπλουζάκια Tommy Hilfiger και το παρακράτος με τις χειρουργικές επεμβάσεις του Παύλου Πολάκη καταγράφουν οι πρακτικογράφοι της Βουλής κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ο Φράνκο και τα (τουλάχιστον) 40 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ

Ως συνήθως οι απολαυστικότεροι διάλογοι καταγράηκαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, αφού ο Βασίλης Λεβέντης αρέσκεται να διαλέγεται με τους βουλευτές που βρίσκονται στα έδρανα.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Πιστεύετε ότι εσείς φέρνετε τους προηγούμενους προς εξέταση και εσείς δεν θα εξεταστείτε ποτέ; Εκτός αν είστε ο Φράνκο και θα κυβερνήσετε σαράντα χρόνια.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Τουλάχιστον!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ (Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων):  Εκτός αν έχετε φιλοδοξία τύπου Φράνκο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: Ο Φράνκο ήταν δικτάτορας

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ (Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων): Δεν μπορώ να μιλήσω. Εδώ γίνεται διάλογος. Ανεβείτε στο Βήμα και διαψεύστε με.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Παρακαλώ! Ανέβηκε ήδη ο κ. Μαντάς.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ (Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων): Θα σας πω ένα περιστατικό για να δείτε πόσο καλή είναι η υγεία αυτήν τη στιγμή, για την οποία επαίρεστε.
Πολάκης: Πήγα να χειρουργήσω στη Ζάκυνθο για να αντιμετωπίσω το... παρακράτος

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Μετά άκουσα ότι ο κ. Πολάκης πήγε να χειρουργήσει ο ίδιος στη Ζάκυνθο για να αποδείξει –λέει- ότι έχει προσωπικό το νοσοκομείο της Ζακύνθου. Άρα, η καταγγελία ήταν αληθής.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Ότι δεν είναι επικίνδυνο το νοσοκομείο. Αυτό πήγα να αποδείξω.

 
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ (Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων): Α, δεν είναι επικίνδυνο ένα νοσοκομείο που πάει ο Υπουργός να χειρουργήσει, που φτάνει στο σημείο ο Υπουργός να πάει να χειρουργήσει.

Κύριε Πολάκη, σας σέβομαι και σας αγαπάω, αλλά εσείς θα πηγαίνετε να χειρουργείτε στη Ζάκυνθο; Εσείς θα μεταβαίνετε;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Η πολιτική ηγεσία, κύριε Πρόεδρε, είναι υπεύθυνη να παίρνει πάνω της την απόδειξη της λειτουργίας του συστήματος, όταν έχει να αντιμετωπίσει παρακράτος και αυτό έκανα.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ (Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων):  Παρακρατικοί είναι στην Κέρκυρα;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Όπως το λέω.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ (Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων):  Αν είναι παρακρατικοί παντού και δεχθούμε αυτήν την άποψη, αυτή η άποψη ότι παντού είναι παρακρατικοί, κύριε Πολάκη, δεν είναι και τόσο όμορφη.

 
 
ΣΥΡΙΖΑίος βουλευτής έκανε τον Άδωνι αντιπρόεδρο της κυβέρνησης... Τσίπρα!

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια Γεώργιος Ακριώτης έκανε ένα lapsus linguae χαρακτηρίζοντας τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη αντιπρόεδρο της... κυβέρνησης. Διαβάστε το γλωσσικό ολίσθημα του κ. Ακριώτη και την αντίδραση του κ. Γεωργιάδη:

 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΚΡΙΩΤΗΣ: Αυτή είναι η φιλοσοφία της Νέας Δημοκρατίας για την υγεία. Μας το είπε άλλωστε και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ευχαριστώ για την προαγωγή!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος):  Της σκιώδους ήθελε να πει.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΚΡΙΩΤΗΣ: Εάν έχεις να αγοράσεις, ζήσε, εάν όχι, λυπούμεθα.
Τα Tommy Hillfiger και οι τοπικές μονάδες υγείας... ΤΟΜΥ

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας, βουλευτής Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για τις τοπικές μονάδες υγείας, για τις οποίες χρησιμοποιείται το αρκτικόλεξο ΤΟΜΥ, θέλησε να ειρωνευτεί τους βουλευτές της ΝΔ ισχυριζόμενος ότι το μόνο που γνωρίζουν οι εθνικοί αντιπρόσωποι από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τα μπλουζάκια... Tommy Hillfiger.
Διαβάστε τι είπε ο κ. Κωνσταντινέας:

Κωνσταντινέας Με χρηματοδοτήσεις, λοιπόν, που αγγίζουν τα 75 εκατομμύρια ανά έτος, έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση των πρώτων διακοσίων τριάντα εννιά Τοπικών Μονάδων, τις ΤΟΜΥ. Εσείς, τα μόνα Τommy που ξέρατε τόσον καιρό είναι η μάρκα από τα μπλουζάκια, γιατί τα φοράτε...


protothema.gr 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: