10.8.17

Τύμπανα πολέμου στον Ειρηνικό...

Έτοιμο έως τα μέσα του μήνα το σχέδιο της Β. Κορέας για εκτόξευση πυραύλων στη νήσο Γκουάμ!...

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η κλιμακούμενη ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας.  Η τελευταία εξέλιξη στην κόντρα αφορά στην...
επίσημη ανακοίνωση της Πιονγιάνγκ ότι θα έχει εκπονήσει έως τα μέσα του μήνα Αυγούστου ένα σχέδιο για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς εναντίον της νήσου Γκουάμ, επικράτειας των Ηνωμένων Πολιτειών στον Ειρηνικό, και θα το παρουσιάσει στον ηγέτη της Κιμ Γιόνγκ Ουν ώστε να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει περαιτέρω!

"Οι ρουκέτες τύπου Hwasong-12 που θα εκτοξευθούν από τον Λαϊκό Στρατό της Κορέας θα διασχίσουν τον ουρανό πάνω από τις περιφέρειες Σιμάνε, Χιροσίμα και Κοΐτσι στην Ιαπωνία", μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο της χώρας, KCNA, χθες, επικαλούμενο τον διοικητή της Στρατηγικής Δύναμης του Στρατού, στρατηγό Κιμ Ρακ Γκιόμ
.
«Θα πετάξουν 3.356,7 χλμ σε 1.065 δευτερόλεπτα και θα πέσουν στη θάλασσα 30 με 40 χλμ από τις ακτές του Γκουάμ», πρόσθεσε.

Η Βόρεια Κορέα τόνισε, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι οι απειλές του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί «φωτιάς και οργής» στις αρχές της εβδομάδας είναι «ένα σωρό ανοησίες», και πρόσθεσε ότι «μόνο η απόλυτη ισχύς μπορεί να επιδράσει πάνω του».

Το χρονικό των απειλών

Η Βόρεια Κορέα θα βρεθεί αντιμέτωπη με «φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ πριν» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ απαντώντας στις πληροφορίες για δυνατότητα εκτόξευσης πυρηνικού διηπειρωτικού πυραύλου από τη Β. Κορέα, ενώ το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν επέλεξε να κλιμακώσει την ένταση, απειλώντας με πυρηνικό όλεθρο τη νήσο Γκουάμ.

Η απάντηση Τραμπ δεν άργησε να έρθει μέσω... Twitter, τονίζοντας την ισχύ του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου και δηλώνοντας πως ελπίζει ότι δε θα χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσει.

Κυβερνήτης Γκουάμ: Ετοιμοι για κάθε ενδεχόμενο

Ο κυβερνήτης Eddie Baza Calvo έσπευσε, με μήνυμά του, να καθησυχάσει τους 200.000 αμερικανούς πολίτες.



«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει, προς το παρόν, καμία απειλή για το νησί μας», είπε ο Calvo ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι «είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».

Τίλερσον: Οι αμερικανοί να κοιμούνται ήσυχοι

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν προσγειωθεί στη νήσο Γκουάμ του Ειρηνικού, την οποία απείλησε να χτυπήσει η Πιονγκγιάνγκ, ο Τίλερσον δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι υπάρχει επικείμενη απειλή από τη Βόρεια Κορέα.

«Πιστεύω ότι οι Αμερικάνοι θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι τη νύχτα, να μην ανησυχούν για αυτή τη ρητορική των τελευταίων ημερών», πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στις δηλώσεις Τραμπ, υπογράμμισε πως «αυτό που κάνει ο πρόεδρος είναι να στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στη Βόρεια Κορέα σε μια γλώσσα που θα καταλάβει ο Κιμ Γιονγκ Ουν».

Αυστηρό μήνυμα από Μάτις

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις προειδοποίησε σήμερα τη Βόρεια Κορέα ότι πρέπει να σταματήσει κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να «οδηγήσει στο τέλος του καθεστώτος της» και να εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Πρόκειται για τις αυστηρότερες δηλώσεις που έχει κάνει ο Μάτις αναφορικά με τη Βόρεια Κορέα. Παλαιότερα, είχε αναφέρει ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να απαντήσει στην Πιονγκγιάνγκ, ωστόσο κάθε στρατιωτική λύση θα είχε «τραγικές επιπτώσεις σε μια απίστευτη κλίμακα».

Παγκόσμια ανησυχία

Η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί με αμηχανία την κλιμάκωση, με τον πρόεδρο του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, να εκφράζει την έντονη ανησυχία του και τον πρεσβευτή της Μόσχας στα Ηνωμένα Εθνη, να απευθύνει έκκληση για διάλογο ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης ανέφερε πως η Γαλλία παρακολουθεί «με ανησυχία» την κρίση με τους πυρηνικούς πυραύλους του βορειοκορεατικού καθεστώτος και τόνισε την έκκληση του Παρισιού, για «υπευθυνότητα και αποκλιμάκωση».

Η Γερμανία κάλεσε την Κίνα και τη Ρωσία να αποτρέψουν την Πιονγκγιάνγκ από την επιδίωξη πολιτικών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε στρατιωτική κλιμάκωση στην κορεατική χερσόνησο...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: