31.8.17

Κόντρα υπουργείου Παιδείας και προέδρου ΟΛΜΕ...

Κόντρα υπουργείου Παιδείας και προέδρου ΟΛΜΕ για το νέο σύστημα εξετάσεων
... για το νέο σύστημα εξετάσεων...
Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και του προέδρου της ΟΛΜΕ, με αφορμή τις...
δηλώσεις του για το νέο σύστημα Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας.

Το Υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων καλεί τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Νίκο Παπαχρήστο να ανακαλέσει τις προσβλητικές δηλώσεις – προβλέψεις του για τους εκπαιδευτικούς που εκπροσωπεί. 

Δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ να υποστηρίζει ότι οι εκπαιδευτικοί «θα λυγίσουν στις πιέσεις γονέων και μαθητών» για την προφορική βαθμολόγηση και ακόμη χειρότερα να προβλέπει ότι «μπορεί να βρεθεί μια μικρή μειοψηφία που να επιχειρήσει να κερδίσει», υπονοώντας προφανώς οικονομικά ανταλλάγματα για τους συναδέλφους του, αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Και συνεχίζει το υπουργείο Παιδείας: Είναι απαράδεκτες δηλώσεις που προσβάλλουν το σύνολο των εκπαιδευτικών, τους οποίους το Υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων στηρίζει απόλυτα και εμπιστεύεται αναβαθμίζοντας με το νέο σύστημα τον ρόλο τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ο κ. Παπαχρήστος είναι έκθετος και οφείλει να απολογηθεί απέναντι στους συναδέλφους του.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, σε δηλώσεις του είχε αναφερθεί στο νέο σύστημα με τις διπλές εξετάσεις ενώ ο υπουργός υπόσχονταν κατάργηση , προβλέποντας πίεση από πλευράς γονέων για ευμενέστερη βαθμολόγηση. Συγκριμένα είχε πει πως «οι εκπαιδευτικοί θα λυγίσουν στις πιέσεις γονέων και μαθητών για μεγαλύτερες προφορικές βαθμολογίες, αν τελικά αυτές υπολογίζονται στο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: