8.8.17

"Η παρέμβαση Λαλιώτη δεν αφορά τα εσωκομματικά της ΔΗ.ΣΥ."...

Κώστας Λαλιώτης
Η πρώτη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη...
Στην πρώτη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη μετά την παρέμβαση Λαλιώτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να...
απεμπλέξει την παρέμβαση του πρώην γραμματέα από τις τρέχουσες διεργασίες στην Κεντροαριστερά, κάνει λόγο για  αποτίμηση μιας περιόδου και απορρίπτει ερμηνείες που συζητήθηκαν στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον Παύλο Χρηστίδη, κάθε πολιτικό στέλεχος επιλέγει πότε θα τοποθετηθεί και ο Κώστας Λαλιώτης έχει και ένα δικαίωμα παραπάνω να τοποθετείται, ωστόσο «μια αποτίμηση περίπου 100 σελίδων, σαν αυτή που έκανε ο Κ. Λαλιώτης για την περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου είναι κάτι που πρέπει να το διαβάσουν όλοι με πολύ μεγάλη προσοχή πριν βγάλουν συμπεράσματα, τα οποία είναι επιπόλαια για το σήμερα της παράταξης».

«Αδικεί τον Κώστα Λαλιώτη οποιαδήποτε αναφορά, η οποία έχει να κάνει με το σήμερα και προσαρμόζοντάς τον ή αναλύοντάς τον με βάση τα σημερινά δεδομένα. Το αφιέρωμα, το οποίο έκανε ο Κώστας Λαλιώτης στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και την περίοδο από το 1981 και ύστερα, είναι ένα αφιέρωμα περίπου 100 σελίδες με ντοκουμέντα, αρχή, μέση και τέλος. Αναφέρεται στο πώς ο Ανδρέας Παπανδρέου αντιμετώπισε οικονομικές κρίσεις, πως έδωσε διέξοδο στον ελληνικό λαό» εξήγησε ακόμα ο κ. Χρηστίδης και διευκρίνισε:

«Δεν έχει να κάνει με μία συζήτηση που να αφορά τα εσωτερικά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ή την εκλογή που έχουμε μπροστά μας. Έχει να κάνει με ένα αφιέρωμα, αντίστοιχο με αυτά τα οποία έχει κάνει και στο παρελθόν- πολύ πρόσφατα μάλιστα έκανε και ένα αντίστοιχο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: