20.8.17

Τεταρτη ημέρα αναζήτησης του δράστη της Βαρκελώνης...

Τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη
Νεα απειλή από τον ISIS: «Ο επόμενος στόχος θα είναι η Ιταλία»...
Το ανθρωποκυνηγητό των ισπανικών αρχών για τον οδηγό του βαν, που έσπειρε τον τρόμο και τον θάνατο στη Βαρκελώνη συνεχίζεται για τεταρτη ημερα. Οι...
έρευνες και οι επιχειρήσεις της αστυνομίας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ διαδήλωση κατά της τρομοκρατίας έκαναν και οι μουσουλμάνοι της Ισπανίας.

Επιχείρηση στη Γαλλία

Οι γαλλικές αρχές, που βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής από την ώρα της τρομοκρατικής επιθεσης στη Βαρκελώνη, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ανακοίνωσαν ότι εκκένωσαν τον σιδηροδρομικό σταθμό της Νιμ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ισπανία.

Πραγματοποιήθηκε κάποια επιχείρηση της αστυνομίας -όπως επιβεβαιώθηκε από τις αρχές- ωστόσο δεν δόθηκε περισσότερη πληροφόρηση, όπως αν συνδέεται με το χτύπημα στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες έχει γίνει μία σύλληψη.

Υπήρχαν πληροφορίες ότι η ισπανική αστυνομία ενημέρωσε τις γαλλικές αρχές ότι ένα βαν μάρκας Renault Kangoo λευκού χρώματος πιθανώς έχει περάσει τα σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας και ζήτησε τη συνδρομή τους για τον εντοπισμό του.
Γάλλοι αστυνομικοί στα σύνορα με την Ισπανία
Γάλλοι αστυνομικοί στα σύνορα με την Ισπανία AP Photo/Bob Edme
Το όχημα αυτό φέρεται να έχει νοικιαστεί το βράδυ της Πέμπτης, την ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης και να έχει περάσει τα σύνορα.

Ανθρωποκυνηγητό

Η ισπανική αστυνομία ακόμη αναζητεί τον οδηγό του βαν που σκότωσε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 100 στην τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε τη Βαρκελώνη.

Όπως αναφέρουν, κανείς από τους εννέα που συνελήφθησαν δεν φαίνεται να είναι ο οδηγός του βαν.

Επίσης, οι αρχές ακόμη δεν έχουν αποσαφηνίσει εάν άλλοι δύο ύποπτοι που συνδέονται με την επίθεση έχουν σκοτώθεί ή διαφεύγουν.

Η ισπανική κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει εξαρθρωθεί το δίκτυο που ευθύνεται για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη και την επίθεση στο Καμπρίλς.

Ωστόσο ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί ο οδηγός του βαν, ούτε πού ακριβώς βρίσκεται, ενώ όπως αναφέρουν οι αρχές η αστυνομία αναζητεί τουλάχιστον ακόμη δύο πρόσωπα.

Το μόνο βέβαιο είναι πως αναζητείται ο 22χρονος Γιούνες Αμπουγιακούμπ, από το Μαρόκο.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε διαμέρισμα στο Ριπόλ, την πόλη όπου ζούσε ο Αμπουγιακούμπ, καθώς και άλλοι ύποπτοι.

Σε μία από τις εφόδους, συνελήφθη ένας άνδρας με το όνομα Αμπντελμπακί Ες Σατί, που σύμφωνα με τους γείτονές του είναι ιμάμης.

Πορεία κατά της τρομοκρατίας

Δεκάδες μουσουλμάνοι που ζουν στη Βαρκελώνη κατέκλυσαν σήμερα τη λεωφόρο Λας Ράμπλας για να διαμαρτυρηθούν για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Κρατούσαν πανό που έγραφαν συνθήματα όπως «Το Ισλάμ είναι ειρήνη» και «Όχι εξ ονόματός μας».
Μουσουλμάνα, στην πορεία κατά της τρομοκρατίας
Μουσουλμάνα, στην πορεία κατά της τρομοκρατίας «Είμαι μουσουλμάνα Καταλανή, δεν είμαι τρομοκράτισσα», λέει το πλακάτ | AP Photo/Santi Palacios
Επίσης, μια ομάδα περισσότερων από 20 ατόμων -και μικρά παιδιά- δημιούργησε έναν ανθρώπινο πύργο στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης.

Οι ανθρώπινοι πύργοι είναι παλιό και παραδοσιακό έθιμο στην Καταλονία, ειδικά σε μεγάλες γιορτές, και χρονολογείται στον 18ο αιώνα.

πηγη efsyn.gr

Νεα απειλή από τον ISIS: «Ο επόμενος στόχος θα είναι η Ιταλία»

 Στην Ιταλία ως στόχο του επόμενου τρομοκρατικού χτυπήματος αναφέρεται ο ISIS, όπως έκανε γνωστό η αμερικανική οργάνωση Site, η οποία παρακολουθεί την δραστηριότητα του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία κάνουν αναφορά σε πληροφορίες της εν λόγω αμερικανικής οργάνωσης, ο ISIS, μέσω Telegram, απείλησε ότι ο επόμενος στόχος του θα είναι η Ιταλία.


Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι είναι σε διαρκή επαφή με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάρκο Μιννίτι, για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλη την χώρα, όπως και με τον υπουργό Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, για να ενημερώνεται σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις από την Βαρκελώνη. Στην τρομοκρατική αυτή επίθεση στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, έχασαν την ζωή τους τρεις Ιταλοί πολίτες.

Στο μεταξύ, δυο Μαροκινοί και ένας Σύρος πολίτης απελάθηκαν από την Ιταλία, διότι θεωρήθηκαν κοινωνικά επικίνδυνοι, για λόγους που συνδέονται με την δημόσια τάξη.

AΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: