20.8.17

Σε ακροδεξιά γραμμή η Νέα Δημοκρατία...

Αποτέλεσμα εικόνας για Σε ακροδεξιά γραμμή η Νέα Δημοκρατία για εσθονιαΜε το πρόσχημα πως η κυβέρνηση προσβάλλει τους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί το...
Μαξίμου για την επιλογή του να μη συμμετάσχει στο αντικομμουνιστικό συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονία και το οποίο ουσιαστικά θέτει τον ναζισμό και τον κομμουνισμό στο ίδιο τσουβάλι.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι το 2008, το ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ., Γιάννης Βαρβιτσιώτης, είχε δηλώσει ότι «η ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή ολοκληρωτισμού και, παράλληλα, υπογραμμίζει τη σημασία που έχει να διατηρηθεί η μνήμη για το παρελθόν, κάτι που άλλωστε αποτελεί σημαντικό στοιχείο της Ιστορίας μας». Είχε επίσης αντιτείνει πως «οι όποιες αποφάσεις πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου δεν είναι αρμόδιες να ερμηνεύσουν ιστορικά γεγονότα. Η αποτίμηση ιστορικών γεγονότων είναι αποκλειστικό έργο των ιστορικών και μόνο». 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, έχει ήδη ανακοινώσει ότι η Ελλάδα δεν θα δώσει το «παρών» στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα» που διοργανώνεται στις 23 Αυγούστου, στο Ταλίν, στο πλαίσιο της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σταύρος Κοντονής 
Ο υπουργός μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η πρωτοβουλία διοργάνωσης ενός συνεδρίου με το συγκεκριμένο περιεχόμενο και τίτλο, στέλνει ένα λανθασμένο και επικίνδυνο πολιτικό μήνυμα, το οποίο είναι προϊόν των Συμφωνιών που ακολούθησαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αναβιώνει το ψυχροπολεμικό κλίμα που τόσα δεινά έφερε στην Ευρώπη, αντίκειται στις αξίες της ΕΕ και σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την οπτική της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, η οποία είναι πως ο ναζισμός και ο κομμουνισμός δε θα μπορούσαν ποτέ να υπάρχουν ως τα δύο μέρη της ίδιας εξίσωσης».

Στην ακροδεξιά γραμμή της Νέας Δημοκρατίας συντάχθηκε κι ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος, με σχετική του ανάρτηση το facebook, υποστήριξε πως η Ελλάδα αποτελεί τη «μοναδική δυτική χώρα που δεν θέλει κομπλεξικά να αναγνωρίσει τον ολοκληρωτισμό των κομμουνιστικών καθεστώτων».

Άμεση αντίδραση υπήρξε τόσο από το ΚΚΕ, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, με το πρώτο να κάνει λόγο για «ανιστόρητες αντικομμουνιστικές φιέστες στην Εσθονία» και τον δεύτερο να υπογραμμίζει πως «κάθε απόπειρα εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό είναι ανιστόρητη και επικίνδυνη, ιδίως σε μια περίοδο που η άκρα δεξιά επιχειρεί να ξανασηκώσει κεφάλι στην Ευρώπη».   


Η ανάρτηση του Δημ. Καμμένου
 

Έχετε αναρωτηθεί γιατί είμαστε η μοναδική Δυτική χώρα που δεν θέλει κομπλεξικά να αναγνωρίσει τον ολοκληρωτισμό των κομμουνιστικών καθεστώτων ; Από πότε η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα εγκλήματα τα οποία έχει αναγνωρίσει τόσο ο Πούτιν όσο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;

Δημήτρης Καμμένος 
Ποια Ελλάδα είναι αυτή ; Ο κομμουνισμός δεν διέπρεψε στον ρατσισμό στις μαζικές δολοφονίες και την μισαλλοδοξία ; Δεν κατεδίωξε κάθε Θρησκεία ; Γνωρίζετε τι πέρασαν οι Εσθονοί κάτω από την Σοβιετική κομμουνιστική μπότα; Εκτός εαν νομίζετε ότι πέρασαν τέλεια και σήμερα γιορτάζουν τις ευτυχείς αναμνήσεις τους.

Για την ιστορία οι Σοβιετικοί απέλασαν πάνω από 33.000 Εθνονους από 1945-1951 στην Σιβηρία και το Καζακστάν με την κατηγορία ότι ήταν "εχθροί του λαού" και "εχθροί των εργατών". Το 1949 το 70% των απελαθέντων ήταν γυναικόπαιδα κάτων των 16 ετών..!!.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝ.ΕΛΛ. όπως και κάθε ελληνική κυβέρνηση θα ήταν να μην συμμετέχει στις ανιστόρητες αντικομμουνιστικές φιέστες στην Εσθονία. Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι για την αντιλαϊκή πολιτική, που με συνέπεια εφαρμόζει μαζί με κομπλεξικούς αντικομμμουνιστές, που υπερασπίζονται τους συνεργάτες των ναζί. Όσο για την προσπάθεια της να βγάλει λάδι την ΕΕ της θυμίζουμε ότι η εξίσωση κομμουνισμού – φασισμού είναι η επίσημη ιδεολογία της και παρόμοιες εκδηλώσεις γίνονται συχνά πυκνά υπό την αιγίδα της...





πηγή: efsyn.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: