1.8.17

Οταν ο Σταύρος φωτογραφίζεται με την ψυχή της Κρήτης...




Οδοιπορικό και lifestyle (ΦΩΤΟ)...
Ο Σταύρος Θεοδωράκης ταξίδεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά και φωτογραφήθηκε με ανθρώπους της υπαίθρου προκειμένου να...
μιλήσει με πάθος για την ανάγκη στήριξης, των προϊόντων της ελληνικής γης.
   Το οδοιπορικό του επικεφαλής του Ποταμιού κατέγραφε η φωτογράφος Ολυμπία Κραγασάκη ενώ η συζήτηση έγινε με τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Τζιοβάρα.  
 «Τρώμε φακές Τουρκίας, ρεβίθια από το Μεξικό, εισαγόμενα κρέατα, εισαγόμενα ψάρια και μετά αναζητάμε την πόρτα που θα μας βγάλει από την κρίση και τα μνημόνια. Ε, δεν θα τη βρούμε ποτέ αν δεν αλλάζουμε τη σχέση μας με τη γη». Με αυτό τον τρόπο απαντά ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κλασικό πλέον ερώτημα «τι φταίει που η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που παραμένει σε μνημόνιο», το οποίο επιβάλλεται από τα σαλόνια ως τις παραλίες και από τους ελληνικούς καφενέδες ως την αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
   «Προφανώς η ανικανότητα του κ. Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χτυπάει κόκκινο», υπογραμμίζει ο επικεφαλής του Ποταμίου και συνεχίζει: «Άλλωστε αυτή την εβδομάδα επιβεβαιώθηκε ότι σχεδίαζαν "ντου" στο Νομισματοκοπείο και την Τράπεζα της Ελλάδος. Νόμιζαν ότι θα έλυναν τα οικονομικά τους προβλήματα τα όπως τα λύνουν οι πιστολέρο στα καουμπόικα. Αλλά η Ελλάδα δεν θα πάρει τα πάνω της με την απομάκρυνση απλώς και μόνο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Χρειάζεται να σχεδιάσουμε ξανά το μέλλον μας. Να φυτέψουμε τα χωράφια μας, να φροντίσουμε τις θάλασσές μας και να αξιοποιήσουμε τον ήλιο μας».



Επηρεασμένος από μια επίσκεψη του στην ορεινή Κρήτη, ο επικεφαλής του Ποταμιού επέμεινε στην κουβέντα μας να αναφέρεται συνεχώς στις αδυναμίες αλλά και τις δυνάμεις της ελληνικής γης. Έχει άποψη σχεδόν για ένα προς ένα τα προϊόντα μας και την εκφράζει.

Ιδού μερικές από τις επισημάνσεις του: 

  Για το λάδι: «Η Γερμανία που δε έχει ελιές εξάγει στη Μεγάλη Βρετανία περισσότερο λάδι από την Ελλάδα, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός χώρα ελαιολάδου στον κόσμο» λέει, και ο μειλίχιος ως τότε Σταύρος υψώνει τον τόνο της φωνής του για να συμπληρώσει: «Παίρνουν δηλαδή το λάδι μας οι Ιταλοί, οι Γερμανοί το τυποποιούν και το εξάγουν. Το καταλαβαίνεις; Πουλάμε χύμα και είναι έγκλημα. Έτσι, το ελληνικό τυποποιημένο ελαιόλαδο αντιστοιχεί μόνο στο 2ο% της παγκόσμιας αγοράς. Και σε πολλές περιοχές της χώρας, έχουν επαναπαυτεί στις δάφνες του παρελθόντος. Αντί για μικρά ελαιοτριβεία κοντά στο χωράφι -η ελιά είναι ζωντανός καρπός και θέλει άμεση αξιοποίηση φτιάχνουμε φαραωνικές μονάδες. Οι άλλες χώρες, όμως, αναβαθμίζουν συνεχώς την πρωτογενή παραγωγή τους και φτιάχνουν εξαιρετικά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα».  
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ

πηγη llifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: