3.8.17

Ο λαϊκισμός των αντι-λαϊκιστών...


«Ο Τσίπρας κόβει μισθούς, συντάξεις, παροχές…»...

Ας αρχίσουμε με έναν επώνυμο: τον Πύρρο Δήμα. Ο Ολυμπιονίκης -σήμερα ζει και εργάζεται στην Αμερική- προβάλλει τον ισχυρισμό ότι από τη θέση του...
τεχνικού συμβούλου στην ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών έφυγε γιατί:

«Με το που βγήκε, ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα κόψανε το 55% της Ελληνικής Ομοσπονδίας» – της επιχορήγησης εννοεί. «Ήταν σα να μου έλεγαν: μάζεψέ τα και φύγε».

Αυτή η τοποθέτηση ενός εμβληματικού προσώπου του ελληνικού αθλητισμού,  μπορεί να διεκδικήσει ενδεχομένως το ελαφρυντικό της λανθασμένης ερμηνείας της αναγκαστικής δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας τα τελευταία εφτά χρόνια – και ας υπήρξε πολιτικός ο ίδιος για ένα μικρό διάστημα.

Αλλά αυτή η τοποθέτηση τροφοδοτεί μια προπαγάνδα που επιδιώκει να φορτώσει στη σημερινή κυβέρνηση τις περικοπές πάσης φύσεως. Για οτιδήποτε κόβεται στο πλαίσιο της  υποχρέωσης που είχε αναλάβει η χώρα -προκειμένου να δανειοδοτηθεί και να μην χρεοκοπήσει- να μειώσει τις  δαπάνες της.

Όμως ακριβώς τις ίδιες περικοπές έκαναν και προκάτοχοί της και ενδεχομένως θα κάνουν και οι  διάδοχοι της, αν δεν βελτιωθεί η παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Υπάρχουν τρεις παρατηρήσεις για τις περικοπές των κυβερνήσεων, πρώτα του ΠΑΣΟΚ -με τον Παπανδρέου, μετά του  ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μαζί -με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και  σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ -με τον Τσίπρα...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Γ. Λακόπουλου πατώντας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: