4.8.17

Δημόσια Υγεία...

 Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πως η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή, θα αλλάξει άρδην την εικόνα της...
τσακισμένης από τα μνημόνια Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα.

Αυτό που ουσιαστικά επιχειρείται είναι να μπουν κάποιες βάσεις, ανάλογης λογικής με εκείνες που είχε το ΕΣΥ του Γιώργου Γεννηματά πριν από 34 χρόνια. Είναι μια προσπάθεια που θέλει τη Δημόσια Υγεία να ξαναβρίσκει τον δημόσιο χαρακτήρα της για όλους τους Ελληνες, έπειτα από χρόνια αθρόας σπατάλης, αδιαφάνειας και αποφάσεων που έκλειναν το μάτι στους ιδιώτες.

«Μεροληπτούμε υπέρ της Δημόσιας Υγείας», είπε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός από το βήμα της Βουλής. Η μοναδική ένσταση που θα μπορούσαμε να κάνουμε εδώ είναι πως ενδεχομένως δεν μεροληπτεί αρκετά, πως χρειάζεται επιπλέον προσπάθεια ώστε να φτάσουμε στο σημείο να απολαμβάνουμε ένα βασικότατο αγαθό δίχως να υπάρχει κάπου η έννοια του κέρδους. Το κέρδος οφείλει να είναι πάντα ο Ανθρωπος.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της Ν.Δ. δεν εξέπληξε κανέναν με την τοποθέτησή του. Μπορεί να μην έχει ιδιαίτερη συμπάθεια στον δημόσιο τομέα ο κ. Μητσοτάκης, αλλά το κράτος είναι εκείνο στο οποίο καταφεύγει η περίφημη ιδιωτική οικονομία που με τόση θέρμη υπερασπίζεται -είτε πρόκειται για την Υγεία είτε για την Παιδεία- προκειμένου να επιβιώσει.

«Πολλές νέες προσλήψεις σε αχρείαστες δομές», είπε, αγνοώντας προφανώς την αφαίμαξη που έχει βιώσει τα τελευταία χρόνια η Δημόσια Υγεία σε προσωπικό, υγειονομικό υλικό και δομές. «Η κυβέρνηση συνεχίζει να ασχημονεί και να προσβάλλει την ελληνική κοινωνία», πρόσθεσε, στηλιτεύοντας τις νέες προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια.

Προφανώς τα εκατομμύρια των εκατομμυρίων, που αποδεδειγμένα χάθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στη Δημόσια Υγεία (υπερκοστολογήσεις, φαρμακευτική πολιτική, σκάνδαλα, αχρείαστα εμβόλια, «εξυπηρετήσεις» στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν») κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, δεν προσβάλλουν την ελληνική κοινωνία.

Η διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας που συντελέστηκε δεν προσβάλλει την ελληνική κοινωνία. Ούτε καν τα ραβασάκια των νοσοκομείων στις εφορίες με χρωστούμενα άνεργων πολιτών που στέλνονταν κατά κόρον και που πολύ σωστά διέγραψε, με τον νέο νόμο, η κυβέρνηση...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: