31.8.17

Προσπάθησε να στραγγαλίσει την κόρη του για ένα μήνυμα...

Σοκάρει το δράμα της Πετρούπολης: Προσπάθησε να στραγγαλίσει την κόρη του για ένα μήνυμα
Σοκάρει το δράμα της Πετρούπολης...

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το οικογενειακό δράμα της Πετρούπολης, όπου μία 17χρονη φέρεται να δέχθηκε άγρια επίθεση από τoν...
πατέρα της, πριν εκείνος βάλει φωτιά στο ίδιο τους το σπίτι.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι αφορμή για την άγρια επίθεση στάθηκε ένα μήνυμα στο κινητό της κοπέλας προς τη μητέρα της και στο οποίο της έλεγε να μην επιστρέψει στο σπίτι, καθώς ο 55χρονος δεν έχει αλλάξει συμπεριφορά.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ο πατέρας προσπάθησε να στραγγαλίσει πρώτα την 17χρονη κόρη του καθώς έφερε μώλωπες στο λαιμό της , ενώ στη συνέχεια την ξυλοκόπησε και έβαλε φωτιά στο σπίτι.

Η κοπέλα νοσηλεύεται το Θριάσιο νοσοκομείο με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται μη αναστρέψιμη και τους γιατρούς να ελπίζουν σε ένα θαύμα.

Ο 55χρονος άνδρας όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, ενώ εκκρεμούσε εις βάρος του και ένταλμα σύλληψης, το οποίο δεν είχε εκτελεστεί. Εκείνος νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.

«Είχε απειλήσει πολλές φορές ότι θα μας κάψει», λέει η μητέρα


Στο πλευρό της 17χρονης κοπέλας βρίσκεται η μητέρα της, η οποία επέστρεψε από την Κέρκυρα, όπου βρισκόταν με τον 13χρονο γιο της. Σύμφωνα πληροφορίες, στην κατάθεσή της ανέφερε ότι είχε χωρίσει με τον 55χρονο πριν από μερικά χρόνια.

«Χωρίσαμε πριν από πέντε χρόνια. Υπήρχαν οικονομικά προβλήματα. και προβλήματα με τη συμπεριφορά του», τόνισε χαρακτηριστικά. «Ήταν βίαιος. πριν από λίγους μήνες έφυγα με το γιο μου για την Κέρκυρα. Η κόρη μου έμεινε πίσω γιατί σπούδαζε σε ιδιωτική σχολή», πρόσθεσε η μητέρα της 17χρονης.

«Τον τελευταίο καιρό μου ζητούσε να επιστρέψω πίσω. Μου έλεγε ότι θα φύγει αυτός από το σπίτι για να μείνω εγώ με τα παιδιά. Πολλές φορές είχε απειλήσει ότι θα μας σκοτώσει και θα  μας κάψει.

Φίλοι της οικογένειας αποκάλυψαν ότι ο 55χρονος δεν μπορούσε να δεχθεί ότι η σύζυγός του τον εγκατέλειψε παίρνοντας μαζί της τον ανήλικο γιο τους.

Το χρονικό του δράματος


Όλα ξεκίνησαν λίγο  μετά τις 10.30 το πρωί της Τετάρτης, όταν η πυροσβεστική ενημερώθηκε ότι έχει ξεσπάσει πυρκαγιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου επί της οδού Κύπρου, 52 στην Πετρούπολη.

Στο χώρο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα απεγκλωβίζοντας χωρίς τις αισθήσεις τους έναν 55χρονο και τη 17χρονη κόρη του. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κρισιμη κατάσταση.

Αυτό που προβλημάτισε τις Αρχές και άρχισε να εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο του εγκλήματος ήταν το γεγονός ότι η ανήλικη κοπέλα εντοπίστηκε με αίματα στο πρόσωπο και πληροφορίες ήθελαν τον πατέρα να την έχει τραυματίσει και στη συνέχεια να βάζει φωτιά στο διαμέρισμα που διέμεναν.

Η 17χρονη νοσηλεύεται στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομείο, ενώ ο 50χρονος πατέρας σε αντίστοιχη μονάδα του ΚΑΤ.

Οι μαρτυρίες των γειτόνων


Οι γείτονες που τούς ζούσαν καθημερινά ανέφεραν ότι από το διαμέρισμα άκουγαν καθημερινά φωνές και τσακωμούς, κάνοντας λόγο για ενδοοικογενειακά προβλήματα.

Χαρακτηριστική είναι και η μαρτυρία μιας γυναίκας η οποία έμενε κοντά στο σπίτι. Όπως ανέφερε οι καβγάδες ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και μάλιστα κάποιος -χωρίς να μπορεί να πει με βεβαιότητα αν πρόκειται για τον 50χρονο- απειλούσε να βάλει φωτιά στο διαμέρισμα.  Η ίδια τόνισε πως οι ίδιοι έλεγαν ότι έχουν ενημερώσει την αστυνομία πως έχουν προβλήματα.

Μέχρις στιγμής παραμένει άγνωστο τι προηγήθηκε της φωτιάς και αν ο πατέρας τραυμάτισε την κόρη του ενώ ακόμη δεν έχει γνωστή η αιτία που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Η εστία, πάντως, ήταν στο σαλόνι και φαίνεται πως έχει καεί το μισό διαμέρισμα χωρίς, ευτυχώς, οι φλόγες να επεκταθούν στα διπλανά διαμερίσματα.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε από την αστυνομία, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη ποιος ενημέρωσε την αστυνομία.










protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: