13.8.17

Γιατί αναστέλλει την κυκλοφορία της η «Μακεδονία»...

To ανακοίνωσε... χαλαρά μέσω fb ο διευθυντής της εφημερίδας...

Σε νέες και μάλιστα «περίεργες» περιπέτειες εισέρχεται η εφημερίδα «Μακεδονία»: σήμερα Κυριακή 13/8 και την Δευτέρα 14/8 με απόφαση της ΕΣΗΕΜΘ και...

των άλλων Ενώσεων οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί – διοικητικοί προχωρούν σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων που πλέον αγγίζουν τους 14 μήνες.
Η εργοδοσία όμως είχε άλλα σχέδια. Προφανώς σε «απάντηση» ανακοίνωσε ότι η εφημερίδα αναστέλλει την κυκλοφορία της για μία εβδομάδα, δηλαδή μέχρι την 21η Αυγούστου.
Μάλιστα το ανακοίνωσε, και δη με ιδιαίτερα χαλαρό και φαιδρό τρόπο, ο.. διευθυντής της εφημερίδας Μιχάλης Αλεξανδρίδης με ανάρτησή του στο Facebook, όπου ενώ ανακοινώνει την αναστολή της έκδοσης, μιλά και για μία «ύστατη προσπάθεια» ώστε να συνεχίσει να εκδίδεται. «Αυτήν την Κυριακή και όλη την επόμενη βδομάδα, την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν θα την δείτε κρεμασμένη στα περίπτερα. Η κρίση που μαστίζει τις εφημερίδες, έφτασε και στο ιστορικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι της ώρας να μιλήσουμε για τα αίτια και όσα οδήγησαν σε αυτήν την εξέλιξη. Μετά τις 21 Αυγούστου, θα κάνουμε μια ακόμη- την ύστατη θα ‘λεγα- προσπάθεια, μήπως και ανακοπεί η καθοδική πορεία των τελευταίων χρόνων και η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ συνεχίσει την υπερεκατονταετή της πορεία» αναφέρει ο Αλεξανδρίδης που προφανώς γνωρίζει πολλά περισσότερα αλλά μένει μόνο στις εντυπώσεις.
Η εν λόγω ανακοίνωση είναι όχι μόνο φαιδρή αλλά και προκλητικά παραπλανητική διότι ο διευθυντής της εφημερίδας δεν αναφέρει κάποιο λόγο της αναστολής έκδοσης ούτε δίνει κάποιο στίγμα των προθέσεων της «Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής Α.Ε.» που εκδίδει τις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη».

Εν μέσω απεργίας

Επίσης δεν κάνει καμία μνεία στο γεγονός ότι η εφημερίδα του δεν θα εκδοθεί την Κυριακή του Δεκαπενταύγουστου, δηλαδή η σημερινή έκδοση της 13ης Αυγούστου, λόγω απεργίας των τεχνικών του πιεστηρίου που απαιτούν επίσης δεδουλευμένα 3 – 4 μηνών.
Γιατί αυτή η απόφαση; Στο παρασκήνιο κυκλοφορούν φήμες για αδυναμία αγοράς τσίγκων, μελανιών και χαρτιού, αλλά και για νέα deals με Φιλιππάκη, Χατζηνικολάου και Σαββίδη κ.α., που αφορούν όμως το πιεστήριο. Μετά την αναστολή λειτουργίας της «Ίριδας», το πιεστήριο της «Μ» προσφέρεται ως εναλλακτική λύση έναντι του μονοπωλίου Αλαφούζου. Το μεγάλο όμως θέμα που βρίσκεται στο τραπέζι είναι το 1,4 εκατομμύριο ευρω που χρωστά η εταιρία του Ρήγα στους εργαζόμενους αλλά και τα μεγάλα χρέη προς τα ταμεία, ζητήματα που τίθενται σε… άλλη βάση, με την εφημερίδα εκτός κυκλοφορίας...


- από το syntaktologiο (περισσότερα ΕΔΩ)


zoornalistas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: