23.8.17

Εισαγγελική πρόταση για νέα παραπομπή Χριστοφοράκου...

Την παραπομπή του άλλοτε ισχυρού άντρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας -αναφορικά με...
την προμήθεια του «αόρατου» συστήματος ασφάλειας C4I που επρόκειτο να λειτουργήσει κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και είχε ανατεθεί στην κοινοπραξία SAICTEAM, με υποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens- ζήτησε ο εισαγγελέας Εφετών Στέλιος Κωσταρέλλος. 

Ο εισαγγελέας διαφοροποίησε την αρχική του πρόταση, καθώς φαίνεται να προκύπτουν ενδείξεις ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος μαζί με τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, Ράιχαρντ Σίκατζεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους έως τώρα δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I.

Ωστόσο, ζητά να μην απαγγελθεί κατηγορία κατά του Χριστοφοράκου και του πρώην στελέχους της Siemens Διον. Δενδρινού για απάτη και εγκληματική οργάνωση. Επίσης ζητάει να μη δικαστούν οι δύο προαναφερόμενοι για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου, όπως και τα στελέχη της Siemens, Grant Lawrence Clark και Russell Michael Maghew.

Συνολικά, ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη για επιμέρους αδικήματα οι: Μιχάλης Χριστοφοράκος, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαρντ Σίκατζεκ, Διονύσης Δενδρινός, Grant Lawrence Clark, Russell Michael Maghew, Αλέξανδρος Λέτσας, Γιώργος Καλδής, Σάββας Γιαννακάκης, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλειος Τυρογαλάς, Γεώργιος Καραμάνης, Εμμανουήλ Βαρδάκης, Ελευθέριος Λώλος, Γεράσιμος Βασιλάτος...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: