23.8.17

Σπέρνει τρόμο η «Ελευθερία του Τύπου»...

Έσπασε το κοντέρ της μισαλλοδοξίας και της προσπάθειας πρόκλησης πανικού στους πολίτες το σημερινό πρωτοσέλιδο της...
εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» του Β. Μαρινάκη. Δίκαια αναρωτήθηκε ο καθένας βλέποντάς το πρωτοσέλιδο αυτό κρεμασμένο στα περίπτερα αν εκφράζει όντως η εφημερίδα τον «κεντροδεξιό» αρχηγό της ΝΔ ή κάποιο ακροδεξιό έντυπο.

Πολύ περισσότερο όταν σήμερα η Αθήνα μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που ακόμα δεν έχει χώρο λατρείας για τους μουσουλμάνους πολίτες προχώρησε με απόφαση του Υπουργού Παιδείας στον ορισμό διοικούσας επιτροπής για το τζαμί που κατασκευάζεται στον Ελαιώνα.

Το γεγονός ότι η ανυπαρξία επίσημου τεμένους δημιούργησε εξ ανάγκης δεκάδες «παράνομα» τζαμιά όπου σε κάποιες περιπτώσεις -σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας- ακούγονται ακραία λόγια και ήδη είναι αντικείμενο αστυνομικής έρευνας, δεν μπορεί να είναι λόγος για ένα τόσο τρομοκρατικό και γενικευμένο πηχυαίο τίτλο στο πρωτοσέλιδο. 

Ειδικά όταν εξ αιτίας των αλλεπάλληλων τρομοκρατικών χτυπημάτων φανατικών και ακραίων κινδυνεύει να γενικευτεί η παράλογη και μισαλλόδοξη ισλαμοφοβία πράγμα που απεύχεται κάθε πολιτισμένη ευρωπαική χώρα. 

Σκεφτείτε αν μετά από ένα από τα συνηθισμένα ακραία κηρύγματα του Αμβρόσιου κάποια εφημερίδα έβγαινε με τίτλο «Ναοί μίσους στην Ελλάδα» και απέδιδε στη χριστιανική θρησκεία τα όποια φανατικά και μισαλλόδοξα κηρύγματα.!...

Α.Ψ., efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: