1.8.17

Ενόχληση Βρυξελλών για την καταδίκη Γεωργίου...


Δείχνουν προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο...
H ανεξαρτησία των στατιστικών αρχών προστατεύεται από το δίκαιο της ΕΕ και τα στατιστικά 2010 - 2015 είναι πλήρως αξιόπιστα σύμφωνα με την Κομισιόν, η οποία αναμένει...
προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της σημερινής απόφασης του εφετείου για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αρμόδια Εκπρόσωπο της Κομισιόν Άννικα Μπράιντχαρτ: "η ανεξαρτησία των στατιστικών υπηρεσιών στα κράτη μέλη μας αποτελεί βασικό πυλώνα της εύρυθμης λειτουργίας της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης". Όπως εξηγεί "αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προστατεύεται από το δίκαιο της ΕΕ".

Σε σχέση με την τελευταία εξέλιξη αναφέρει ότι ως Κομισιόν "λαμβάνουμε υπόψη τη σημερινή ειδική απόφαση, η οποία παρατηρούμε ότι δεν είναι σύμφωνη με την απόφαση σε προηγούμενη διαδικασία".

Σημειώνει δε ότι "κατανοούμε ότι η σημερινή απόφαση είναι ανοικτή για προσφυγή για νομικούς λόγους ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδος".

"Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία και την ακρίβεια των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ κατά την περίοδο 2010-2015 και μετά", καταλήγει η Άννικα Μπράιτχαρτ.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: