31.8.17

Αμερικανικά βομβαρδιστικά πέταξαν πάνω από την Κορέα...

Αμερικανικά βομβαρδιστικά πέταξαν πάνω από την Κορέα
"Φάτε καλαμπόκι απ' τα χωράφια, έρχεται πόλεμος", λένε οι στρατηγοί στους Βορειοκορεάτες!..
Νέες εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο τροφοδοτούν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας.

Δύο ημέρες μετά την...
εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ο οποίος πέρασε πάνω από το νησί της Ιαπωνίας Χοκάιντο, ΗΠΑ και Νότια Κορέα προχώρησαν σε επίδειξη εναέριας δύναμης, με τη συμμετοχή αμερικανικών μαχητικών τύπου «Stealth» πάνω από την Κορεατική Χερσόνησο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Reuters», στην προσομοίωση βομβαρδισμού θέσεων του αντιπάλου -όπως προβλέπει η άσκηση- μετέχουν δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-1Β, τέσσερα F-35B μαχητικά τύπου «Stealth», και τέσσερα νοτιοκορεάτικα μαχητικά F-15, όπως δήλωσε αξιωματούχος της νοτιοκορεατικής πολεμικής αεροπορίας.

Η άσκηση σχεδιάστηκε για να αντιρροπίσει ισχυρά «τις επανειλημμένες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα και την ανάπτυξη από μέρους της πυρηνικών όπλων», τόνισε ο Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος. 



Τα μεν δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά απογειώθηκαν από τις βάσεις στη νήσο Γκουάμ, αμερικανικό έδαφος στον Ειρηνικό Ωκεανό, τις οποίες απειλεί να βομβαρδίσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ τα «Stealth» από βάση του αμερικανικού Σώματος των Πεζοναυτών στην Ιαπωνία.

Στα γυμνάσια παίρνουν μέρος 17.500 Αμερικανοί στρατιώτες, από τους 28.000 που φιλοξενούνται στη συμμαχική τους χώρα και περιλαμβάνουν εξομοιώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών πάνω σε σενάρια πολέμου με τη Βόρεια Κορέα, η οποία διαθέτει πυρηνικά όπλα.

Φάτε καλαμπόκι απ' τα χωράφια, έρχεται πόλεμος, λένε οι στρατηγοί στους Βορειοκορεάτες!

Με τα καλαμπόκια από τα χωράφια που περνούν προσπαθούν να ταΐσουν τους στρατιώτες τους οι Βορειοκορεάτες στρατηγοί, κατηχώντας τους πως «έρχεται πόλεμος» και πρέπει «να είναι δυνατοί».

Την είδηση δημοσίευσε η ιστοσελίδα «Daily NK» και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αξιωματούχοι διατάζουν τα στρατεύματα να μαζέψουν και να φάνε τα καλαμπόκια από τα χωράφια: «Οι αξιωματικοί καθοδηγούν τους στρατιώτες τους, που είναι εξαντλημένοι από την εκπαίδευση, να φάνε τα καλαμπόκια από τα χωράφια, γιατί ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος», δήλωσε μια πηγή στην ιστοσελίδα και πρόσθεσε: «Μάλιστα, τους απειλούν, λέγοντάς τους πως αν είναι εξασθενημένοι, παρά την άδεια να φάνε το καλαμπόκι, θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις». 


Πάντως η ιστοσελίδα, που θεωρείται αντίπαλη του καθεστώτος Κιμ Γιονγκ Ουν, δημοσιεύει απόψεις πολιτών της Βόρειας Κορέας, που υποστηρίζουν ότι ένας πόλεμος με τις ΗΠΑ θα είναι απόλυτα καταστροφικός για τη χώρα τους.

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: