1.8.17

Μαίνεται η φωτιά στην Ανάβυσσο...

 Συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω του ισχυρού αέρα...

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή έδωσαν -και συνεχίζουν τώρα- οι πυροσβεστικές δυνάμεις για...
να περιορίσουν, στον λόφο Σκόρδι, μακριά από κατοικημένη περιοχή της Σαρωνίδας, τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στα Καλύβια Θορικού Αττικής.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να κάνουν χαμηλές πτήσεις πάνω από την περιοχή 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, βοηθώντας αποφασιστικά τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στη δύσκολη προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, που βρίσκεται αυτή την ώρα μακριά από κατοικημένη περιοχή. 

Σημειώνεται ότι, χθες το βράδυ, η φωτιά πλησίασε πολύ κοντά σε κατοικίες που βρίσκονται στη Σαρωνίδα και το Λαγονήσι. 

Το μέτωπο της Σαρωνίδας, που ανησύχησε περισσότερο τους κατοίκους της περιοχής το βράδυ της Δευτέρας, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, όπως επισήμανε στην ΕΡΤ1 και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ1


Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 75 πυροσβέστες, 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, 11 οχήματα εθελοντών, 14 υδροφόρες ΟΤΑ και 8 της Περιφέρειας Αττικής, η οποία ενίσχυσε παράλληλα τις πυροσβεστικές δυνάμεις και με 2 ειδικά μηχανήματα βαρέως τύπου, κατάλληλα για χωματουργικές εργασίες και διανοίξεις δρόμων.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 5 απόγευμα της Δευτέρας από τα Καλύβια, αργά το βράδυ πέρασε τον λόφο της Σαρωνίδας και κινήθηκε προς το παραλιακό μέτωπο της περιοχής εκεί όπου υπάρχουν σπίτια. Το σημείο που καιγόταν ήταν ιδιαίτερα δύσβατο, χωρίς δρόμους και δύσκολα προσβάσιμο, ενώ έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου, η οποία είχε κλείσει το βράδυ της Δευτέρας λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή των Καλυβίων Θουρικού Αττικής και κατευθύνθηκε προς ακατοίκητη περιοχή ανάμεσα στο Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: