17.8.17

Χρηματιστήριο: Τα μικρότερα «ψάρια» κερδίζουν περισσότερα...

Αποτέλεσμα εικόνας για χρηματιστήριο
... από τους μεγάλους επενδυτές...
Τα μικρότερα «ψάρια» κερδίζουν περισσότερα από τους μεγάλους επενδυτές. Το...
York Capital στη ΓΕΚ- Τέρνα, το Orasis fund, το Serengeti fund και η EBRD στην Ευρωπαϊκή Πίστη καταγράφουν τα περισσότερα κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, από όλους τους ξένους επενδυτές που τοποθετούνται τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το μετοχολόγιο του ΧΑ. Aξιόλογες αποδόσεις σημειώνει και η Fidelity στις μετοχές της Autohellas και της Folli - Follie.

Συγκεκριμένα, το York Capital καταγράφει απόδοση 193% από τον Αύγουστο του 2015 ενώ δεν έχουν υπολογιστεί και τα τοκομερίδια που λαμβάνει από ομολογιακό δάνειο. Αντίστοιχα, στην Eυρωπαϊκή Πίστη τα δυο fund Οrasis (Αγγλία) και Serengeti (ΗΠΑ) αλλά και η EBRD καταγράφουν απόδοση 174%, έχοντας λάβει και μερίσματα. Είχαν τοποθετηθεί στα 1,40 ευρώ αποκτώντας το 15% της εταιρείας (7,5% τα fund και 7,5% η EBRD).

Στις αποδόσεις ακολουθεί το Fairfax (Prem Watsa) στην Μυτιληναίος καθώς καταγράφει απόδοση 79% από τα 4,8 ευρώ του Οκτωβρίου του 2013.

Όπως θα δούμε τον τελευταίο χρόνο όσοι τοποθετήθηκαν κερδίζουν περισσότερα από την απόδοση του Γενικού Δείκτη στις 52 εβδομάδες (47%).

Υψηλές αποδόσεις καταγράφει η αμερικανική εταιρεία επενδύσεων Fidelity καθώς σημειώνει απόδοση 64% αφού απέκτησε πάνω από 5% της Autohellas στα 14 ευρώ τον Μάρτιο του 2017. Πριν πέντε χρόνια, η Fidelity είχε αποκτήσει επίσης το 5,93% της Folli – Follie και σημειώνει απόδοση 46,4%.

Κέρδη 64% καταγράφουν η FMR LCC και η Capital Group στην Jumbo. Επίσης η FMR LCC καταγράφει αποδόσεις 39,2% στην Σαράντης απο τον Απρίλιο του 2016.

Aπόδοση 56,8% καταγράφει η Blackstone στην Lamda Development αφού τοποθετήθηκε στα 4,33 ευρώ.

Σημαντικές αποδόσεις σημειώνει στην μετοχή της ΕΧΑΕ η Franklin Templeton καθώς εισήλθε τον Φεβρουάριο του 2016 και σημειώνει απόδοση 56% ενώ έχουν πραγματοποιηθεί δυο split της μετοχής και έχουν εισπραχθεί σημαντικά μερίσματα.

πηγη  newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: