9.8.17

Ποτέ ξανά Χιροσίμα, Ναγκασάκι...

Διαμαρτυρία κατά των πυρηνικών όπλων με αφορμή την επέτειο στη Χιροσίμα και το ΝαγκασάκιΟ λαός δεν ξεχνά τι θα πει «πυρηνικά». Αυτό το μήνυμα έστειλαν χθες περίπου 1.000 συγκεντρωμένοι, που...
ανηφόρισαν το βράδυ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για να τιμήσουν τη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων του πυρηνικού ολοκαυτώματος που επέφεραν οι ατομικές βόμβες των ΗΠΑ στη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου και στο Ναγκασάκι στις 9 Αυγούστου, πριν από 72 χρόνια.

Στη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε καλούσε η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και συμμετείχαν μαζικοί φορείς και οργανώσεις του ΠΑΜΕ.

Εντονη ήταν η παρουσία της Παλαιστινιακής κοινότητας, καθώς την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρέσβης της Παλαιστίνης Μarwan Toubassi, εκφράζοντας την ανησυχία του για την όξυνση των εντάσεων στην περιοχή.

Οι παλαιστινιακές σημαίες συνυπήρχαν με τα εμβλήματα με περιστέρι της ειρήνης και τις δίγλωσσες πικέτες, σε Ελληνικά και Αγγλικά, ενάντια στους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και τις πυρηνικές δοκιμές.

Αψηφώντας τον καύσωνα το «παρών» έδωσαν από συνταξιούχοι με λευκά μαλλιά, αντιπροσωπείες αντιστασιακών οργανώσεων (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ΣΦΕΑ), έγκυες και νεαρές μητέρες με τα νήπια στο χέρι και κυρίως εκατοντάδες νέα κορίτσια και αγόρια που αντί για φιλειρηνικά «like» στο facebook προτίμησαν να πουν διά ζώσης «ποτέ ξανά Χιροσίμα-Ναγκασάκι».

«Θεωρήσαμε καθήκον μας να είμαστε εδώ απόψε», είπαν την «Εφ.Συν.» η Κωνσταντίνα και ο Γιώργος, ένα ζευγάρι καλοβαλμένων πενηντάρηδων.

«Δεν είμαστε εδώ μόνο για την επέτειο των 72 χρόνων από τη ρίψη της ατομικής βόμβας, αλλά και για όλα όσα γίνονται στην περιοχή μας, στην Κύπρο, στο Αιγαίο, αλλά και πιο πέρα. Βλέπετε τι γίνεται με τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας. Είμαστε και γι' αυτό εδώ απόψε. Ομως αυτοί που μιλάνε για τον κίνδυνο της Β. Κορέας, είναι πρώτοι σε πυρηνικούς εξοπλισμούς. Τι λένε για τα πυρηνικά του Ισραήλ, που είναι δίπλα μας; Να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Εμείς φωνάζουμε: Τέλος στα πυρηνικά, παντού», μας λέει η Κωνσταντίνα.

Τα λόγια τους απηχούν την ομιλία του εκπροσώπου της ΕΕΔΥΕ Χρήστου Μαγανέλη, που λέει ότι «δεν υπάρχουν καλοί και κακοί ιμπεριαλισμοί», καταδικάζοντας τις «λυκοσυμμαχίες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., την πολιτικο-στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από το σχήμα Libro Coro και πορεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: